Intr-unul din sondajele efectuat de Institutul EMNID, au fost chestionati peste 500 de angajati: „Ce te enerveaza cel mai mult la locul tau de munca?“.
Pe locul intai s-a clasat detasat criza de timp. Mai mult de 45 la suta din cei chestionati s-au plans ca trebuie sa rezolve intr-un timp tot mai scurt din ce in ce mai multe lucruri. Timpul este cea mai scumpa resursa din societatea noastra.
Numeroase alte studii (de pilda, marele sondaj in randul angajatilor efectuat de Institutul INRA) confirma aceste rezultate. Pana la 80 la suta din cetatenii germani ar prefera sa lucreze intr-un ritm mai lejer.
Iata doua masuri imediate care te pot ajuta sa folosesti intr-un mod mai sanatos valoroasa materie prima care este timpul.
1. Nu lucra dupa ceas
Scoate-ti ceasul de la mana. Procedeaza din cand in cand ca un copil: Lasa-i pe altii sa-ti aminteasca de ce trebuie sa faci. in perioada dintre aceste situatii, traieste intr-o „fereastra atemporala“. Foarte linistitor este si sa te orientezi doar dupa sunetul unui ceas de clopotnita: in timpul dintre bataile de sfert vei trai fara o masura directa a timpului. Daca in apropiere nu ai o biserica cu ceas, instaleaza-ti o pendula veche cu mecanism de batut ora in camera alaturata.
2. Imagineaza-ti timpul ca pe o gradina
Cand vorbim despre timp folosim imagini tridimensionale, in care de cele mai multe ori timpul este prezentat in mod activ, iar noi in mod pasiv: Sunt in mare criza, nu-mi ajunge deloc timpul, termenul asta de rezolvare imi atarna ca o sabie deasupra capului. Modifica aceste imagini interne: imagineaza-ti timpul de care dispui de-a lungul unei zile ca pe o gradina prin care te plimbi. in ea poti sa alergi cat vrei de repede, sa mergi in cerc, sa incerci si alte poteci, sa te odihnesti etc. Prin schim barea imaginii, subconstientul tau isi schimba si el perspectiva: Acum timpul nu te mai conduce el pe tine, ci tu esti cel care decide cum iti imparti timpul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h

de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.