Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari care se produc in timpul sarcinii

de Camelia Diaconu la 2020-12-17
Modificari care se produc in timpul sarcinii
De departe, cea mai frumoasa perioada pe care o traieste o femeie este perioada sarcinii. Atunci este momentul in care viitoarele mamici traiesc sentimente unice, se confrunta cu situatii nemaintalnite si se pregatesc pentru cel mai nepretuit dar, bebelusul. Purtarea bebelusului in pantec duce si la cateva modificari la nivelul corpului, iar poate printre cele mai neintalnite sunt urmatoarele!


Modificari care se intampla in timpul sarcinii
 

Timpul trece atat de repede, iar burtica mamei incepe tot mai mult sa creasca. Fiecare zi vine cu o noua experienta si noi sentimente traite. La nivelul corpului, pe langa kilogramele in plus pe care orice femeie le acumuleaza, mai exista si alte cateva modificari. Iata care sunt cele mai importante:
 
Creste parul mai repede. Chiar daca epilarea este un chin, ei bine, in perioada sarcinii, viitoarele mamici pot observa cum parul de la nivelul corpului creste cu mult mai repede.  Acest lucru se datoreaza hormonilor, care sufera cresteri importante pe toata perioada sarcinii. Viitoarele mamici nu trebuie sa se sperie deoarece acest lucru va reveni la normal imediat ce bebelusul vine pe lume. 
 
Dintii si gingiile devin mai sensibile. Tot din cauza modificarilor hormonale apar si aceste mici situatii delicate. Modificarile aparute la nivelul hormonilor duc la cresterea fluxului sanguin, fapt ce determina sensibilizarea gingiilor si poate chiar si sangerarea acestora. Este deja stiut faptul ca bebelusul cat timp este in burtica are nevoie de calciu, pe care si-l procura din sistemul osos al mamei. De aici si durerea dintilor uneori. 
 
Se inmultesc alunitele de pe corp. Estetice sau nu, alunitele de la nivelul corpului se vor inmultii o data cu sarcina. Acest lucru se face posibil din cauza estrogenului si hormonilor care sunt in crestere si care acum au o activitate cu mult mai mare, un proces mai accelerat fata de normalitate. Alunitele de la nivelul corpului se pot mari, dar pot aparea si altele noi. Nici acesta modificare nu este un motiv de ingrijorare deoarece aceasta actiune se opreste in momentul in care se naste copilul.
 
Se ingroasa vocea. Si aici sunt de vina hormonii, care sunt in totalitate diferiti fata de orice alta perioada din viata unei femei. De data aceasta, hormonii masculini au o activitate cu mult mai intensa si isi spun cuvantul, de aici si ingrosarea vocii femeii. Acest fapt reintra in normal dupa nastere, insa au fost si cazuri in care vocea a ramas putin modificata, chiar si dupa nastere. Izolate cazuri, insa au existat.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0