Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari pe care corpul mamei le suporta atunci cand este insarcinata

de Camelia Diaconu la 2018-05-21
Modificari pe care corpul mamei le suporta atunci cand este insarcinata
Momentul in care afli ca esti insarcinata si toate cele noua luni de sarcina reprezinta cea mai frumoasa perioada din viata unei femei. Au loc schimbari extraordinare in corpul uman, iti dezvolti sentimente pe care nu ai crezut niciodata ca le poti avea si inveti lucruri de care nu ai avut habar pana acum. Exista o multime de transformari in sarcina, unele vizibile, altele mai putin,asa ca, iata care sunt cele mai frecvente, pe care trebuie sa le cunosti!


Organismul in perioada sarcinii se schimba aproape complet. Acum mama este eroul care creste in pantece inca un suflet si ii sustine cresterea pe toata perioada sarcinii. Pe langa schimbarea majora de la nivelul abdomenului, o femeie insarcinata trece si prin alte modificari, iar cele mai frecvente sunt:
 
Mirosul. In perioada sarcinii, femeile simt mirosurile si aromele din jur mult mai puternic, acesta este si motivul pentru care uneori au senzatia de greata si varsa. Totodata acest lucru le ajuta sa stea departe de alimentele nefavorabile, care au un continut ridicat de bacterii si toxine, care ar putea fi daunatoare bebelusului. Pe langa miros, vor fi si schimbari din punct de vedere estetic la nivelul nasului deoarece fluxul sanguin care creste, il va face sa fie mai umflat. Nu iti face griji, aceasta transformare se va pierde o data ce vei da nastere copilului.
 
Modificari la nivelul gurii si al maxilarului. Calciul din organismul tau este necesar pentru constructia oaselor bebelusului, iar dintii ar putea fi primii afectati. Poate aparea gingivita de sarcina, o afectiune pe care o resimt toate femeile in perioada sarcinii. Aceasta afectiune se manifesta prin vase de sange dilatate, umflarea gingiilor si sensiblitatea acestora in fata infectiilor. De asemenea, se pot inmulti mult mai repede bacteriile si tocmai din acest motiv este indicat ca fiecare femeie sa aiba o igiena dentara corecta pe toata perioada sarcinii, pentru a evita aceste afectiuni. 
 
Modificari la nivelul creierului. Specialistii au demonstrat faptul ca, in perioada sarcinii, femeilor li se micsoreaza creierul, spre trimestrul al treilea de sarcina, revenind la normal in scurt timp de la nastere. Aceasta modificare se simte prezenta prin lipsa concentrarii, dar si prin lipsa capacitatii de invatare rapida, care sunt prezente pana in momentul in care se naste copilul. Apare si lipsa somnului, poate cea mai obositoare afectiune pe care o simte o viitoare mamica, pe langa greutatea pe care o poarta. 
 
Ochii. Apar modificari si la nivelul ochilor, in sensul ca nu mai ai o imagine intotdeauna clara. Corneea ochilor se umfla, la fel cum se intampla si cu restul corpului, se curbeaza mai mult si modul in care refracioneaza imaginile este putin schimbat. Nu este cazul sa te sperii, pentru ca aceasta modificare isi va reveni la normal in scurt timp de la nastere. 
 
Pe langa toate aceste modificari, cele mai vizibile sunt kilogramele in plus pe care le acumulezi in sarcina, dar chiar si asa, nimic nu se compara cu sentimentul de a deveni mama. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0