Organismul in perioada sarcinii se schimba aproape complet. Acum mama este eroul care creste in pantece inca un suflet si ii sustine cresterea pe toata perioada sarcinii. Pe langa schimbarea majora de la nivelul abdomenului, o femeie insarcinata trece si prin alte modificari, iar cele mai frecvente sunt:
Mirosul. In perioada sarcinii, femeile simt mirosurile si aromele din jur mult mai puternic, acesta este si motivul pentru care uneori au senzatia de greata si varsa. Totodata acest lucru le ajuta sa stea departe de alimentele nefavorabile, care au un continut ridicat de bacterii si toxine, care ar putea fi daunatoare bebelusului. Pe langa miros, vor fi si schimbari din punct de vedere estetic la nivelul nasului deoarece fluxul sanguin care creste, il va face sa fie mai umflat. Nu iti face griji, aceasta transformare se va pierde o data ce vei da nastere copilului.
Modificari la nivelul gurii si al maxilarului. Calciul din organismul tau este necesar pentru constructia oaselor bebelusului, iar dintii ar putea fi primii afectati. Poate aparea gingivita de sarcina, o afectiune pe care o resimt toate femeile in perioada sarcinii. Aceasta afectiune se manifesta prin vase de sange dilatate, umflarea gingiilor si sensiblitatea acestora in fata infectiilor. De asemenea, se pot inmulti mult mai repede bacteriile si tocmai din acest motiv este indicat ca fiecare femeie sa aiba o igiena dentara corecta pe toata perioada sarcinii, pentru a evita aceste afectiuni.
Modificari la nivelul creierului. Specialistii au demonstrat faptul ca, in perioada sarcinii, femeilor li se micsoreaza creierul, spre trimestrul al treilea de sarcina, revenind la normal in scurt timp de la nastere. Aceasta modificare se simte prezenta prin lipsa concentrarii, dar si prin lipsa capacitatii de invatare rapida, care sunt prezente pana in momentul in care se naste copilul. Apare si lipsa somnului, poate cea mai obositoare afectiune pe care o simte o viitoare mamica, pe langa greutatea pe care o poarta.
Ochii. Apar modificari si la nivelul ochilor, in sensul ca nu mai ai o imagine intotdeauna clara. Corneea ochilor se umfla, la fel cum se intampla si cu restul corpului, se curbeaza mai mult si modul in care refracioneaza imaginile este putin schimbat. Nu este cazul sa te sperii, pentru ca aceasta modificare isi va reveni la normal in scurt timp de la nastere.
Pe langa toate aceste modificari, cele mai vizibile sunt kilogramele in plus pe care le acumulezi in sarcina, dar chiar si asa, nimic nu se compara cu sentimentul de a deveni mama.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!