Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Monodietele - Diete restrictive, dar foarte eficiente

de Sunt Fericita la 2022-09-07
Monodietele - Diete restrictive, dar foarte eficiente
Monodieta este un regim in cursul caruia nu se consuma decat un singur aliment. Este o dieta foarte restrictiva, intrucat toate alimentele au fost suprimate, cu o singura exceptie. Digestia, este in consecinta, simplificata extrem de mult, stimuland astfel autoliza, elimiarea toxinelor si regenerare tesuturilor.


Alimentul ales poate fi consumat dupa bunul plac ori de cate ori apare senzatia de foame. In consecinta alimentul agreat trebuie sa fie usor de gasit si de preferat consumat in cantitati mari pe parcursul zilei de dieta. 
 
Alimentul ales trebuie sa fie sanatos pentru ca efectele benefice ale acestui tip de cura sa nu fie anihilate de inconvenientele provocate chiar de alimentul folosit. De exemplu, o monodieta bazata pe carne sau oua provoaca tulburari digestive si producerea in exces a toxinelor. Pentru a atenua severitatea monodietei, se poate lua in considerare schimbarea alimentului consumat zilnic sau la cateva zile. Va vom prezenta mai jos cateva exemple:
 
- Monodieta cu suc de legume
 
Se alege sucul de legume sau un amestec de mai multe sucuri pentru a obtine un cockatil. Sucul poate fi consumat rece sau cald. Este de preferat ca acesta sa fie consumat cu lingura si nu baut. In acest fel se dimuneaza senzatia de foame si se evita consumul excesiv din acest cocktail.
 
- Monodieta cu suc de fructe
 
Se prefera consumul sucurilor facute in casa sau al celor din comert ce nu au aditivi si indulcitori de sinteza. Fructele ca si legumele au proprietati de stimulare a eliminarii toxinelor. Un exemplu este cura cu suc de lamaie care este bine sa fie urmata si in cazul continuarii unui regim normal dar si sub forma de monodieta. 
 
Cura se urmeaza crescand zilnic numarul de lamai folosite la preparea sucului. In prima zi, se foloseste o jumatate de lamaie, apoi se creste progresiv pana cand se folosesc sucul de la 10-12 lamai pe zi. Cura se poate intinde de-a lungul a trei sau patru saptamani.
 
Beneficiile acestui tip de regim sunt accentuate si de calitatile lamaii, aliment ce favorizeaza dizolvarea si eliminarea toxinelor acumulate in tesuturi. Este considerata o cura foarte buna dar doar pentru cei care suporta si metabolizeaza bine acizii. 
 
Organismul este in mod normal capabil sa reduca acizii din alimente in saruri minerale. In acest caz, cura de suc de lamaie este remineralizanta.
 
- Monodieta cu fructe
 
Acest tip de dieta este foarte eficient. Monodietele cu struguri, mere sunt foarte cunoscute. Se pot de asemenea utiliza si fructe uscate: stafide, curmale. Fructele oleaginose: migdale, nuci nu se folosesc in acest tip de diete deoarece sunt bogate in uleiuri vegetale.
 
- Monodieta cu legume
 
Este usoara si agreabila, legumele fiind foarte bine tolerate si pot fi preparate in foarte multe feluri. Se consuma fierte sau crude in salate, inabusite sau pe gratar. 
 
Monodieta cu cereale
 
Cea mai des intalnita este monodieta cu orez.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0