Secrete Kainez. Gandurile care-ti pot sculpta realitatea
Atat in cultura occidentala, cat si in cea rasariteana, sunt binecunoscute ca mijloace de materializare a unei dorinte sau a unui vis, folosirea cuvintelor, a gandurilor, a imaginilor sau a meditatiei.
"Cere si ti se va da", spune Iisus. Si tot de la el aflam ca, daca ne bucuram ca si cand lucrurile s-ar fi manifestat deja, atunci acel vis se va implini cu siguranta! (Bibila)
"Suntem ceea ce gandim. Tot ceea ce suntem rasare din gandurile noastre. Cu gandurile noastre cream lumea", ne reaminteste Budha.
Legea atractiei, grosier rezumata, iti spune ca ce emiti (ca vibratie) exact asta primesti. Tehnica imageriei (asemenea unei meditatii ghidate) iti permite "vizionarea, cu ochii mintii, a unui film", in care cel care performeaza esti chiar tu. Te vezi pe tine, cu lux de amanunte, executand diverse actiuni care te ajuta sa obtii, intr-un final, lucrul/evenimentul dorit/sperat.
Este imginea pe care o transmiti Universului despre dorinta ta. Ea este purtatoarea unei vibratii energetice care atrage din Univers, raspunsul pe aceeasi vibratie energetica.
Ian Robertson, unul dintre cei mai faimosi cercetatori ai creierului, recunoscut mondial pentru rezultatele muncii sale, a scris o carte intitulata Mind Sculpture in care explica cu lux de amanunte de ce creierul nu face diferenta intre imagini reale si cele fictive, fapt care te poate ajuta in demersurile tale de a rezolva ceva.
Bazandu-se pe acest fapt demonstrat stiintific, Ian Robertson propune ca tehnica de rezolvare in pasi mici a unor probleme, prin Mind Sculpture, modelarea mintii prin actiuni mici, focusate pe rezolvarea unei sarcini. Este o tehnica ce implica folosirea tuturor simturilor in crearea „filmului” succesului. Cercetarile despre creier au relevat capacitatea acestuia de a accepta si rezolva sarcini mici, mult mai bine decat sarcinile de anvergura.
Kaizen, prin Mind Sculpture, este perfecta pentru persoanele care s-au luptat zadarnic sa scape de anumite obiceiuri nocive sau sa atinga un obiectiv dorit, fara a reusi.
Aceasta tehnica se bazeaza pe capacitatea creierului de a simti cu toate simturile (auz, vaz, gust, miros, simt tactil), „filmul” unui eveniment, in cele mai mici amanunte. Tu esti cel ce traiesti si simti in mintea ta, evenimentul cap-coada, implicit realizarea dorita, bucuria succesului cu care vine „la pachet”.
Studiu de caz:
Michael Phelps, cel mai medaliat inotator din istoria Olimpadelor, 23 medalii de aur din 28, practicant de Mind Sculpture.
In 2008, la pregatirea sa premergatoare Olimpiadei de la Beijing, Michel Phelps a folosit tehnica Mind Sculpture, la sugestia antrenorului sau. Practicata in momente de odihna, intins in pat, aceasta i-a permis atletului inotator sa traiasca pur si simplu filmul competitiei. De la urcarea pe blocul de start si pana la primirea pretioasei medalii!
Astfel, in loc de a se vedea pe sine pe un ecran interior, ca si cand ar fi urmarit video clipul performantei lui, Phelps si-a imaginat cum patrunde in incinta centrului acvatic si cum participa la propria sa victorie. Si-a imaginat ce-a simtit in momentul in care talpa piciorului lui a atins suprafata rece a bloc-startului, stransoarea castii de inot sau a ochelarilor. A simtit fiorul indus de multimea care-l ovationa in picioare.
Phelps a exersat mental toate momentele ce compun evenimentul, zilnic, inaintea intrarii efective in bazin, la antrenament. Rasplata acestor exercitii a venit cand, in timpul unei probe reale, ochelarii de protectie s-au umplut de apa - problema ce l-ar fi putut incetini si costa 7 secrete japoneze pentru dezvoltare personala victoria. Dar Phelps era antrenat mental sa depaseasca orice obstacol de la exercitiile sale de mind sculpture.
Prin urmare, la acea proba, medalia de aur a fost a lui, crescand numarul medaliilor de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing la 8. Practic, creierul lui Phelps a trimis muschilor sai mesajul precis, pentru a-l propulsa pe podiumul olimpic. De fapt, corpul si creierul au mai executat inca o data, fara greseala, ceea ce practicasera in mod repetat la antrenamente.
Si cand te gandesti ca, in copilarie, Phelps era un baietel slab si cu ADHD.
Asemenea lui Phelps, multi sportivi, printre care si Michael Jordan, au folosit acest tip de strategie pentru a-si imbunatati aptitudinile. Dar ei deja detineau controlul asupra abilitatilor lor, cand au practicat mind sculpture! Cum ramane insa cu noi, oamenii obisnuiti, care avem nevoie de ajutor in sarcini mult mai marunte: cum sa ne imprietenim cu cineva, cum sa ne tinem de o dieta fara sa abandonam.
Cercetarile dovedesc ca... avem motive de bucurie
In cateva minute de la practicarea unei sarcini mentale, folosindu-ti toate simturile, poti declansa programul de schimbare a chimiei creierului tau. Se produc noi conexiuni intre celulele nervoase cu scopul de a crea noi si complicate abilitati motorii sau verbale. Cu destula ravna si perseverenta, noile obisnuinte pot fi stapanite.
Iata un nou experiment care o dovedeste!
Experiment
Un studiu efectuat asupra unor oameni care au facut exercitii de cantat la pian cate doua ore pe zi, a demonstrat ca acestia au prezentat o accentuare a activitatii cerebrale SIMILARA cu cea a unor persoane care au performat aceleasi exercitii de pian DOAR IN IMAGINATIA LOR!
Fara macar sa atinga claviatura vreunui pian!
Astfel, poti supune o sarcina dificila doar antrenamentului mental, evitand frica neproductiva care insoteste primele incercari de a „plonja direct la apa adanca, fara a sti sa inoti”. Acesta este modul prin care-ti poti antrena creierul sa execute mici sarcini pentru a dezvolta noi abilitati de care ai nevoie pentru atingerea unui obiectiv.
Te-ai luptat indelung sa indeplinesti o sarcina propusa si nu ai reusit? Aceasta strategie Kaizen este pentru tine! Pentru ca pasul pe care urmeaza sa-l faci este atat de mic, atat de confortabil, ca nici nu merita sa te deranjezi infricosandu-te! Modelarea mintii este extrem de eficienta cand vine vorba de neutralizarea fricii.
A functionat chiar in cazul persoanelor care nu puteau scapa de cosmaruri sau de amintirea unui cutremur ori accident! Astfel, vizualizarea visului, dar cu final fericit a condus la vindecarea in doar cateva zile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!