Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ti se ingrasa tenul? 3 lucruri pe care sa nu le mai faci la fel de des

de Camelia Diaconu la 2023-12-28
Ti se ingrasa tenul? 3 lucruri pe care sa nu le mai faci la fel de des
Tenul gras are nevoie de un ritual de ingriire special, pentru a nu provoca aparitia altor imperfectiuni. Tenul cu tendinta de ingrasare are nevoie de cateva reguli de baza, pe care este esential sa le cunoasca fiecare femeie care sufera de aceasta afectiune. Iata ce nu trebuie sa mai faci de acum inainte, pentru a evita ingrasarea tenului.


3 lucruri pe care sa nu le faci pentru tenul tau
 

Chiar daca nu iti dai seama, sunt lucruri pe care le faci zilnic si care iti afecteaza tenul. Din dorinta de a-ti curata tenul in mod excesiv, nu faci altceva decat sa ii aduci tenului o sensibilitate majora, care va aparea ori de cate ori tenul intra in contact cu factorii externi.
 
Nu iti mai curata tenul excesiv. Chiar daca zonele afectate incep sa capete un aspect diferit, in mare parte lucios, nu trebuie sa il cureti in mod excesiv. Specialistii in deramatologie recomanda curatarea tenului de doua ori pe zi: dimineata si seara. In restul zilei, nu incerca sa iti mai cureti tenul, pentru ca excesul de ulei eliminat se face tocmai pentru a se curata tenul, in mod natural.
 
Nu iti exfolia pielea prea des. Exfolierea pielii este recomandata o data pe saptamana sau pe luna tocmai pentru a scapa de celulele moarte, punctele negre si alte impuritati, insa, daca este facuta prea des, atunci poate afecta calitatea pielii, mai ales cand vorbim despre un ten cu tendinta de ingrasare. Cu cat iti exfoliezi pielea mai des, cu atat favorizezi productia de ulei de la nivelul pielii. In momentul in care iti doresti sa iti exfoliezi pielea, incearca sa alegi un produs care sa nu fie prea dur cu pielea. 
 
Hidrateaza-te. Pentru a avea un ten sanatos, asigura-te ca ii oferi organismului tau cantitatea de lichide de care are nevoie. Hidratarea este esentiala pentru functionarea organelor. Mai mult de atat, foloseste si creme care au o puternica actiune hidratanta. Nu trebuie sa sari peste aceasta etapa, mai ales daca tenul tau are tendinta de ingrasare. In caz contrar, lipsa unei creme hidratante, nu face altceva decat sa provoace si mai tare ingrasarea tenului. Foloseste un produs care sa te ajute sa te hidratezi si sa elimini excesul de sebum de la nivelul pielii.
 
Foloseste masca. Mierea este recomandata in cazul tenului gras deoarece contine un antibiotic natural, care vindeca acneea, dar si alte tipuri de negi. Incearca sa iti cureti tenul direct cu miere, lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care clateste cu apa calduta din abundenta.
 
Fa-ti o masca saptamanala cu ovaz. Pentru tenul gras este nevoie de o masca ce are in compozitie ovaz deoarece acesta are proprietati regeneratoare si lasa pielea mai hidratanta. Pune o cantitate de ovaz intr-o ceasca si amesteca-l cu sucul de la o lamaie, pana in momentul in care se formeaza o pasta. Aplica pe fata si pe gat si las-o sa actioneze timp de aproximativ 30 de minute.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.61 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0