Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unt de arahide preparat acasa

de Camelia Diaconu la 2020-10-06
Unt de arahide preparat acasa
Unul dintre dulcele preferat de romani, chiar daca traditia vine de la americani, este untul de arahide. Gustos, potrivit pentru orice desert si in acelasi timp extrem de sanatos deoarece contine uleiuri hranitoare pentru organism, untul de arahide il poti prepara foarte usor si tu, chiar la tine acasa. Iata cum!


Gasim preparate cu unt de arahide in aproape orice restaurant, ba chiar gasim borcane pline de unt de arahide in marile supermarket-uri. Insa, din pacate, in comert pretul este unul piperat, iar ingredientele nu stim intotdeauna daca sunt si cele naturale. De regula, pentru a le prelungi termenul de valabilitate din magazine, in compozitia lor exista aditivi si alte grasimi vegetale care nu sunt deloc benefice pentru sanatatea noastra. 
 
Ca atare, iti poti prepara foarte usor acasa propriul unt de arahide, mai ales ca, daca le cumperi separat toate ingredientele, vei ajunge la o suma finala mult mai mica, fata de un borcan gata facut din magazin. Iata ce ai nevoie:
 
Ingrediente: 250 de grame de arahide crude/ coapte, o lingura de miere, o lingura de ulei de cocos sau de samburi de struguri ori ulei de floarea soarelui si un praf de sare.
 
Mod de preparare: Pentru a te bucura de deliciosul gust al untului de arahide ai nevoie sa pui arahidele intr-o tava, perfect intinse si sa le bagi la cuptorul deja incalzit pentru 5, maxim 7 minute. Dupa ce le-ai scos si acestea s-au racit, le adaugi intr-un robot de bucatarie impreuna cu lingura de miere, putin ulei, orice ulei, dar fara miros, si un praf de sare. Le mixezi pentru aproximativ 2 minue, cu pauza,  pana in momentul in care vei observa ca untul incepe sa capete forma. Este bine facut in momentul in care textura este sub forma unei paste cremoase, care se intinde foarte usor pe paine. 
 
Acesta este tot procesul prin care trebuie sa treci pentru a prepara unt de arahide la tine acasa. Dupa ce l-ai facut, il poti pune intr-un borcan care se inchide ermetic si il poti pastra la frigider pentru consumul pe o durata de o luna de zile. Cu ajutorul untului de arahide preparat in casa poti foarte usor sa pregatesti si alte deserturi, prajituri cu ciocolata, biscuiti sau chiar briose cu unt de arahide.
 
Va dorim pofta buna si spor la gatit!

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.93 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016