Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vitamina C - beneficii si proprietati pentru organism

de Sunt Fericita la 2020-11-26
Vitamina C - beneficii si proprietati pentru organism
Acid ascorbic sau Vitamina C asa cum este cunoscuta la noi, este una dintre cele mai consumate vitamine datorita beneficiilor multiple pe care le aduce sanatatii. Este unul dintre nutrientii cei mai eficienti , care protejeaza organismul de mai multe boli, printre care cele cardiovasculare, de ochi, piele, inima.


Beneficiile Vitamine C
 

Disponibila in mai multe forme, vitamina C este nutrientul pe care il gasesti cel mai usor in alimentatie, ajutand organismul sa se mentina sanatos si sa se regenereze in permanenta. Este importanta pentru sustinerea imunitatii, pentru sustinerea colagenului, pentru a proteja corpul de infectii, dar si pentru multe alte afectiuni. Iata care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de Vitamina C.
 
Previne bolile de inima. Un consum regulat de vitamina C te poate ajuta sa iti imbunatatesti nivelul de sange din organism deoarece ajuta la dilatarea vaselor de sange si reduce riscul formarii cheagurilor. Vitamina C te poate ajuta si sa iti mentii o inima sanatoasa si sa reduci nivelul colesterolului rau din sange.
 
Repara tesuturile. Stimuleaza productia de colagen la nivelul pielii, fiind astfel nutrientul cel mai potrivit pentru refacerea tesuturilor. Vitamina C este potrivita si pentru vindecarea ori cicatrizarea ranilor din cauza arsurilor solare ori a taieturilor sau interventiilor chirurgicale. Pentru piele, cel mai indicat este sa cauti lotiuni de corp care au in compozitie Vitamina C.
 
Regleaza presiunea sangelui. Consumul de Vitamina C te va ajuta sa mentii o tensiune arteriala constanta, in parametrii normali, fapt ce duce la reducerea riscului de atac cerebral. Lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta organismul sa se mentina sanatos in orice situatie.
Imbunatateste sistemul imunitar. Este nutrientul cel mai recomandat in cazul racelilor deoarece are capacitatea de a reduce severitatea simptomelor si de a creste imunitatea. 
 
Regleaza nivelul de zahar din sange. Mai ales pentru diabetici, Vitamina C este ideala pentru consum deoarece are capacitatea de a regla nivelul zaharului din sange.
 
Previne aparitia cancerului. Studiile cercetatorilor au demonstrat faptul ca Vitamina C consumata in cantitati mari poate poate accelera procesul de dsitrugere al celulelor canceroase, accelerand si efectul medicamentelor folosite in chimioterapie.
 
Alte beneficii: Consumul de Vitamina C te poate ajuta sa iti imbunatatesti textura pielii, sa iti mentii un nivel crescut de energie, sa reduci stresul, sa scazi in greutate, sa previi aparitia astmului.
 
Iti poti procura Vitamina C si dintr-o multime de alimente, iar printre cele mai importante sunt: portocale, lamai, banana, grapefruit, coacaze, fructe de padure, capsuni, piersici, pepene rosu, papaya, ardei rosu, varza, broccoli, mazare, conopida, rosii, asole, cartofi.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0