Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa eviti cand iti ingrijesti parul cret

de Camelia Diaconu la 2021-05-06
Ce sa eviti cand iti ingrijesti parul cret
Se zice ca parul cret este mai dificil de ingrijit, dar si de intretinut. Noi am spune doar ca este tipul de par caruia trebuie sa ii acorzi mai multa atentie si ca, daca eviti cateva lucruri atunci cand ti-l ingrijesti, cu siguranta nu vei intampina dificultati. Iata trucurile de care iti propunem sa tii cont daca iti doresti un par cret bogat.


Nu il spala in fiecare zi. In general parul, indiferent de forma lui, nu este indicat sa il speli in fiecare zi. Parul are nevoie de uleiurile sale, pe care le elimina in mod natural, pentru a-si mentine echilibrul, tocmai din acest motiv, nu este indicat sa il speli zilnic. De fiecare data cand il speli, elimini cantitatea de sebum, care este produsa tocmai pentru a mentine parul hidratat. Parul isi pierde din stralucire, se usuca si se deterioreaza cu trecerea timpului, daca il speli mult prea des. Specialistii recomanda sa ne spalam pe par de doua ori pe saptamana, asta in cazul in care textura firului de par nu ne permite sa ne spalam o singura data. 
 
Usuca-l in mod corect. Foehnul este instrumentul care poate deteriora firul de par, daca nu este folosit corect, dar si structura buclelor. Atunci cand vrei sa iti usuci parul , dar si sa iti pastrezi buclele, foloseste difuzorul foehnului de par. Un alt truc pentru mentinerea buclelor este acela de a folosi o strecuratoare, in timp ce iti usuci parul de jos in sus. Pentru a nu-ti arde firul de par, evita sa folosesti o temperatura ridicata. 
 
Foloseste produsele de ingrijire dedicate tipului tau de par. Este indicat, ca pentru o pastrare cat mai intacta a onduleurilor, sa nu folosesti produse de styling, care au in compozitie silicon. Acesta nu iti ajuta parul, din contra, ingreunand suvitele de par, onduleurile pot fi afectate si isi pot pierde din elasticitate.
 
Hidrateaza-ti parul. Foloseste balsam de par pentru a-ti hidrata firul de par. Acesta are nevoie mai mult decat parul drept deoarece o hidratare optima il hraneste si ii ofera stralucire. Si aici este indicat sa folosesti un balsam de par pentru parul cret, care sa aiba in compozitie uleiuri precum cel de cocos, argan ori chiar unt de shea.
 
Nu iti indrepta prea des parul cu placa de par. Temperatura ridicata a placii de par iti poate afecta firul de par. Atunci cand este cret, acesta are nevoie de o temperatura mai ridicata pentru a putea face fata firului de par. Daca folosesti des placa de par, in timp, iti poate afecta onduleurile si nu vor mai arata la fel. 
 
Nu iti descurca firele de par cu peria. Parul cret se poate rupe foarte usor, iar buclele se pot strica repede, daca folosesti peria sau pieptanul des.  Daca este nevoie sa iti descurci parul, apeleaza la un pieptane cu dintii mari si rari, pe care sa il folosesti direct pe parul ud, imediat dupa ce ai aplicat balsamul, ulterior poti sa iti clatesti normal parul.
 
Foloseste un prosop din microfibra. Stiai ca prosoapele obisnuite din bumbac pot afecta firul de par? Acestea au pe suprafata noduri mici, care, in contact cu stratul superior al firelor de par, care poarta denumirea de cuticula, il pot afecta. Daca vrei sa ai parte de un par cret plin de stralucire, foloseste doar prosoape din microfibra ori un tricou din bumbac neted. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 1.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0