Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 remedii naturiste pentru menopauza: ce plante iti sunt de ajutor?

de Sunt Fericita la 2024-04-18
3 remedii naturiste pentru menopauza: ce plante iti sunt de ajutor?
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una dintre cele mai notabile este menopauza. Aceasta tranzitie naturala poate fi insotita de diverse simptome, cum ar fi bufeurile, care pot afecta calitatea vietii. Din fericire, natura ne ofera o gama larga de remedii care pot ajuta la ameliorarea bufeurilor si a altor inconveniente asociate menopauzei.


Remediu naturist pentru menopauza: uleiul de primula

 
Primula este o planta salbatica originara din America. Semintele plantei sunt printre cele mai bune surse naturale de acid gama linolenic (GLA), un acid gras esential din familia omega-6.
 
Acidul gama linolenic din primula se metabolizeaza in prostaglandine in corpul uman, ajutand la controlarea inflamatiilor. Din acest motiv, aceasta planta este utilizata frecvent in Europa pentru tratarea neuropatiei diabetice, a mastitei si a eczemei.

Studiile au demonstrat ca proprietatile antiinflamatorii ale primulei pot reduce durerile de la nivelul sanilor asociate sindromului premenstrual.
 
Exista numeroase dovezi care demonstraza ca aceasta planta poate ameliora simptome precum schimbarile de dispozitie, anxietatea, iritabilitatea, retentia lichidelor, durerile de cap. Din acest motiv, primula este deseori folosita in combinatie cu alte plante pentru tratarea simptomelor menopauzei.
 
Mod de administrare: Doza tipica este de 1000-1500 mg, de doua ori pe zi, pentru tratarea simptomelor perimenopauzale.
Rezultatele vizibile apar dupa aproximativ 4-6 luni de tratament. Beneficiile maxime sunt simtite dupa aproximativ 4-8 luni. Se administreaza impreuna cu mancare, pentru a facilita absorbtia acidului gama linolenic.
 
Avertisment: Primula poate cauza balonari si probleme gastrointestinale, prin urmare trebuie administrata impreuna cu mancare. Nu folositi primula daca luati fenotiazina cu actiune antipsihotica, daca ati fost diagnosticata cu schizofrenie sau daca urmati un tratament pentru epilepsie.
 

Remediu pentru menopauza: Gingko biloba

 
Gingko biloba este unul din cele mai vechi remedii naturale cunoscute omenirii. Se crede ca a fost folosit pentru prima data in China in jurul anului 2800 i.C. pentru tratarea problemelor de respiratie si imbunatatirea functiilor creierului. Multe studii au descoperit efectele sale pozitive asupra cresterii fluxului de sange catre creier si imbunatatirii functiilor cerebrale, in special la persoanele in varsta. Prin urmare, aceasta planta poate ajuta la ameliorarea anumitor simptome ale menopauzei, cum ar fi: uitarea, depresia, anxietatea si durerile de cap, toate acestea fiind cauzate de modificarea fluxului de sange catre periferie (inclusiv catre creier).
 
Mod de administrare: Alegeti suplimente sau extracte care contin 24% flavoni si 6% lactone terpene. Luati intre 40 si 80 mg de trei ori pe zi.
 
Avertisment: Au fost raportate ameteli usoare si probleme la nivelul tensiunii arteriale. Evitati utilizarea acestei plante im - preuna cu medicamente de subtiere a sangelui, cum ar fi as pirina, heparina sau coumadin. Ginkgo biloba poate afecta secretia de insulina si poate modifica nivelurile glucozei in sange.

Persoanele dependente de insulina ar trebui sa consulte un medic inainte de a folosi aceasta planta. Reactiile adverse sunt rare, insa au fost raportate atunci cand planta este utilizata in combinatie cu anumite medicamente, cum ar fi trazodone si proclorperazin.
 

Remediu natural pentru menopauza: lemnul dulce 

 
Lemnul dulce este o alta planta medicinala cu o istorie lunga. A fost folosit in Grecia antica pentru calmarea tusei si a durerilor de stomac si a fost de asemenea extrem de important in medicina chineza. Proprietatile sale medicinale se gasesc in radacina sau rizom, care contine o substanta numita glicirizina. Lemnul dulce contine de asemenea estrogeni si flavonoizi.

Aceasta planta a fost indelung studiata si s-a descoperit ca are un efect usor estrogenic. Glicirhizina, ingredientul sau activ, poate imbunatati activitatea sistemului imunitar si chiar sa protejeze  impotriva cancerului. Lemnul dulce poate de asemenea sa previna bolile cardiovasculare, pastrand arterele curate. Poate ajuta la diminuarea simptomelor menopauzei, cum ar fi iritabilitatea, durerile de cap, balonarile si sensibilitatea sanilor. Lemnul dulce poate intensifica efectele cortizolului, permitand circularea acestuia in corp pentru perioade mai lungi de timp. Acesta este mecanismul prin care lemnul dulce reduce inflamatiile.

Mod de administrare: Lemnul dulce este disponibil sub forma de capsule, tablete, tincturi si creme pentru uz terapeutic. O forma a lemnului dulce, DGL sau lemn dulce deglicirizinat, din care a fost indepartata glicirizina, este disponibila sub forma de capsule si tablete masticabile, fiind utilizata pentru calmarea tusei si a durerilor stomacale. Singura forma folosita pentru tratarea simptomelor menopauzei este cea din care nu a fost indepartata glicirizina.

Dozaj: Luati un extract standardizat (200-250 mg) de trei ori pe zi. Praful din radacina de lemn dulce se administreaza in doze zilnice de 1000-4000 mg. In cazul extractului solid, luati un sfert de lingurita inainte de fiecare masa.
 
Avertisment: Lemnul dulce poate cauza retinerea apei si a sarii in organism. Prin urmare, persoanele hipertensive nu ar trebui sa recurga la un astfel de tratament, deoarece lemnul dulce poate interactiona cu medicamentele deja prescrise. Folositi cu precautie daca suferiti de diabet zaharat.

Mai multe remedii naturiste pentru menopauza gasiti in lucrarea "Revolutia Menopauzei" >>

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata Unul din cei mai recunoscuti doctori...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lemn dulce

Cele mai citite articole

Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0