Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e bine sa mancam rodie: TOP 10 beneficii asupra sanatatii

de Alina Ilie la 2024-04-11
De ce e bine sa mancam rodie: TOP 10 beneficii asupra sanatatii
Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea doar un fruct obisnuit, rodia ascunde un adevarat arsenal de substante nutritive si compusi care aduc numeroase beneficii pentru sanatate. In acest articol, veti descoperi 10 motive pentru care rodia ar trebui sa fie prezenta in alimentatia noastra zilnica.


Rodia - top 10 beneficii pentru sanatate


1. Bogata in antioxidanti
 
Rodia este recunoscuta pentru continutul sau ridicat de antioxidanti, care ajuta la combaterea stresului oxidativ din organism. Antioxidantii sunt compusi care protejeaza celulele impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, contribuind la reducerea riscului de boli cronice precum cancerul si bolile de inima.
 
2. Imbunatateste sanatatea inimii
 
Consumul regulat de rodie poate contribui la mentinerea sanatatii inimii. Aceasta este bogata in substante nutritive precum polifenolii si potasiul, care au efecte benefice asupra tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol, reducand astfel riscul de boli cardiovasculare.
 
3. Sustine sistemul imunitar
 
Datorita continutului sau ridicat de vitamina C, rodia este un aliat de incredere in sustinerea sistemului imunitar. Vitamina C este esentiala pentru stimularea productiei de celule imune si combaterea infectiilor si a racelilor comune.
 
4. Imbunatateste digestia
 
Rodia este o sursa excelenta de fibre alimentare, care contribuie la mentinerea sanatatii tractului digestiv. Consumul regulat de fibre poate stimula tranzitul intestinal, prevenind constipatia si promovand o digestie sanatoasa.
 
5. Are proprietati antiinflamatorii
 
Diverse studii au aratat ca rodia poate ajuta la reducerea inflamatiei din organism. Aceasta proprietate se datoreaza continutului sau de compusi antiinflamatori, cum ar fi flavonoidele si acidul punicic, care pot reduce riscul de boli inflamatorii cronice.
 
6. Benefica pentru sanatatea creierului
 
Rodia contine substante nutritive care pot sustine sanatatea creierului si functia cognitiva. Antioxidantii din rodie pot proteja celulele creierului impotriva deteriorarii oxidative si pot imbunatati memoria si concentrarea.
 
7. Promoveaza sanatatea ochilor
 
Consumul regulat de rodie poate fi benefic pentru sanatatea ochilor datorita continutului sau de vitamina C, vitamina E si beta-caroten. Aceste substante nutritive ajuta la protejarea ochilor impotriva radicalilor liberi si pot reduce riscul de boli oculare legate de varsta, cum ar fi degenerescenta maculara.
 
8. Regleaza nivelul de zahar din sange
 
Rodia poate fi utila in mentinerea nivelului de zahar din sange sub control, ceea ce este important pentru prevenirea si gestionarea diabetului. Studiile au aratat ca anumiti compusi din rodie pot imbunatati sensibilitatea la insulina si pot ajuta la gestionarea glicemiei.
 
9. Ajuta la mentinerea greutatii corporale
 
Datorita continutului sau scazut in calorii si bogatiei in fibre, rodia poate fi un adjuvant util in controlul greutatii corporale. Consumul de rodie poate ajuta la mentinerea senzatiei de satietate si poate reduce pofta de mancare excesiva.
 
10. Imbunatateste calitatea pielii
 
Nu in ultimul rand, rodia poate contribui la mentinerea sanatatii pielii datorita continutului sau ridicat de antioxidanti si vitamine. Consumul regulat de rodie poate ajuta la combaterea imbatranirii premature a pielii, protejand-o impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi si mentinandu-i stralucirea si elasticitatea.

Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0