Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Activitati cu copilul in aer liber: 12 idei distractive

de Alina Ilie la 2024-04-09
Activitati cu copilul in aer liber: 12 idei distractive
Tehnologia a facut ca viata de zi cu zi sa devina din ce in ce mai sedentara, iar aceasta schimbare a adus cu sine o serie de efecte adverse asupra sanatatii fizice si mentale a copiilor nostri. Prin urmare, este esential sa ne asiguram ca ii incurajam pe cei mici sa iasa afara si sa se bucure de natura si de activitatile in aer liber. In acest articol va prezentam 12 modalitati distractive si educative de a va bucura de timpul petrecut in aer liber cu copilul dvs.


Drumetii in natura: Nimic nu se compara cu placerea de a merge in drumetii prin paduri sau pe dealuri. Alegeti o destinatie uimitoare si explorati impreuna frumusetea naturii.
 
Picnicuri in aer liber: Puneti cateva gustari si bauturi intr-un cos de picnic si mergeti la un parc sau la malul unui lac pentru a va bucura de o zi relaxanta in aer liber.
 
Ciclism: Daca copilul tau este suficient de mare pentru a merge pe bicicleta, faceti o plimbare pe doua roti prin parc sau pe aleile din apropiere.
 
Jocuri in aer liber: Organizati o zi a jocurilor in aer liber, cum ar fi vanatoarea de comori, fotbalul sau o simpla joaca cu mingea.
 
Plimbari cu catelul: Daca aveti un caine, implicati copilul in plimbarile zilnice cu patrupedul vostru. Va fi o modalitate minunata de a petrece timp in aer liber si de a invata responsabilitatea fata de animale.
 
Jocuri de apa: Pe timp de vara, nimic nu este mai distractiv decat o zi petrecuta jucandu-va cu apa. 
 
Calatorii cu cortul: Daca sunteti aventurosi, incercati o escapada de camping cu cortul. Copiii adora sa doarma in cort si sa asculte sunetele naturii in timp ce se odihnesc sub cerul liber.
 
Gatit in aer liber: Organizati un gratar sau o sesiune de gatit in aer liber si implicati copilul in pregatirea mancarurilor delicioase in mijlocul naturii.
 
Excursii la ferme: Vizitati o ferma locala si permiteti copilului sa interactioneze cu animalele si sa invete despre procesele agricole.
 
Constructii din natura: Folositi materialele gasite in natura, cum ar fi crengi, frunze si pietre, pentru a construi forturi sau sculpturi creative in aer liber.
 
Excursii la gradina zoologica sau la gradina botanica: Petreceti o zi invatand despre diversitatea vietii salbatice sau a plantelor si lasati copilul sa exploreze si sa descopere lumea naturala.
 
Activitati de constructie cu nisip: Daca sunteti la plaja sau la lac, bucurati-va de o zi de constructii cu nisip. Construiti castele sau sculpturi creative impreuna cu copilul tau.
 
In concluzie, exista o multitudine de modalitati distractive si educative de a va bucura de timpul petrecut in aer liber cu copilul. Indiferent de activitatea pe care o alegeti, important este sa creati amintiri valoroase impreuna.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre activitati in aer liber

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre excursii

Cele mai citite articole

In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0