Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 alimente RECOMANDATE pentru (aproape) orice Dieta

de Sunt Fericita la 2022-10-17
10 alimente RECOMANDATE pentru (aproape) orice Dieta
Iata cateva alimente pe care le putem, bchiar trebuie trebuie sa le includem in dieta noastra zilnica, daca ne dorim sa slabim, ori pur si simplu sa traim sanatos:


1. Ouale
 
Ouale sunt o excelenta sursa de proteine si totodata au un continut mic de calorii. Un ou mare contine intre 70 si 90 de calorii, in functie de felul in care este gatit (ouale fierte fierbinti se afla la capatul inferior al spectrului, in timp ce ouale prajite se afla la capatul superior) si are aproximativ 6 g de proteine, 6 g de grasimi si un 1 g de carbohidrati. Ouale sunt, de asemenea, pline de nutrienti importanti precum calciu, acid folic si vitaminele A si D.
 
Proteina din oua ne poate ajuta sa ne simtim satui mult mai repede decat in mod normal, ceea ce ne-ar putea ajuta la scaderea in greutate. 
 
Intr-un studiu publicat in Jurnalul International de Obezitate, doua grupuri de indivizi supraponderali si obezi au inceput o dieta in scopul pierderii in greutate: un grup a mancat ouale ca parte a micului lor dejun, iar celalalt a consumat alte tipuri de mancare. Grupul care a mancat un mic dejun cu oua a inregistrat o pierdere in greutate cu 65% mai mare decat grupul care a mancat un mic dejun diferit.
 
2. Migdalele
 
Migdalele sunt pline de fibre, proteine si grasimi sanatoase, facandu-le o alegere excelenta pentru gustari.
 
Desi sunt un aliment foarte sanatos, migdalele ofera si un aport crescut de calorii, asa ca trebuie sa fim inteligenti si cumpatati in privinta portiilor. Dimensiunea recomandata este de 23 de migdale intregi, care au 164 de calorii, 14 grame de grasime, 5 grame de carbohidrati si aproximativ 3 grame de fibre. Este important sa consumam migdalele crude, nesarate si neprajite pentru a ne bucura de proprietatile lor native. In urma prelucrarii, acestea isi pierd rolul de aliment benefic si sunt chiar de evitat in aceasta forma.
 
3. Avocado
 
Avocado este o sursa nemaipomenita de grasime sanatoasa pentru fiecare dintre noi, dar aceasta vine la pachet cu un numar mare de calorii. Marimea recomandata pentru servire este de aproximativ 30 de grame sau de un sfert de avocado de dimensiuni medii – cu alte cuvinte, mai putin decat cantitatea pe care majoritatea oamenilor aleg sa o manance. Un sfert de avocado contine 50 de calorii, mai putin de 1 gram de proteine, aproximativ 5 grame de grasime, 3 grame de carbohidrati si 2 grame de fibre dietetice.
 
Grasimile monosaturate (sau sanatoase) din avocado sunt, de asemenea, un nutrient-cheie si pot ajuta la scaderea in greutate. Acest lucru nu ne da libertatea consumului nelimitat de avocado, portiile continuand sa conteze.
 
4. Varza
 
Aceasta leguma are un continut scazut in calorii si este incarcata cu substante nutritive, cum ar fi calciu, potasiu si vitamina A. Un bol de varza tocata marunt contine 18 calorii, aproximativ 4 grame de carbohidrati, 2 grame de fibre si mai putin de 1 gram de grasimi si proteine fiecare.
 
Un aspect imbucurator privind acest aliment este ca, daca il includem intr-un plan de nutritie in scopul pierderii in greutate, putem consuma o cantitate destul de mare fara sa aducem un aport crescut de calorii. Putini stiu ca varza murata este o importanta sursa de vitamina C!
 
5. Grapefruit
 
In ciuda faptului ca a fost laudat ca fiind o solutie rapida de pierdere in greutate, grapefruitul nu are de fapt o capacitate speciala de ardere a grasimilor. Mai degraba, continutul ridicat de apa si fibre ne poate ajuta sa ne simtim plini si sa consumam mai putine alimente.
 
Un studiu publicat in Journal of Medicinal Food confirma acest lucru. Rezultatele au aratat ca consumul de grapefruit a dus la scaderea modesta a greutatii: persoanele care au mancat jumatate de grapefruit de trei ori pe zi inainte de fiecare masa au pierdut aproximativ doua kilograme fata de cei care nu au apelat la aceasta metoda.
 
Grapefruitul are un continut scazut de calorii, jumatate de grapefruit contine 52 de calorii, 13 grame de carbohidrati, 2 grame de fibre si mai putin de 1 gram de grasimi si proteine fiecare.
 
Fructul este, de asemenea, o mare sursa de calciu si vitamina C.
 
6. Fulgii de ovaz
 
Faina de ovaz este o sursa fantastica de carbohidrati complecsi, fibre si proteine, toate acestea oferindu-ne senzatia de satietate. O ceasca de ovaz gatit are 159 calorii si contine aproximativ 6 grame de proteine, 27 de grame de carbohidrati, 4 grame de fibre si 3 grame de grasimi.
 
Ne putem procura o gustare delicioasa plecand de la acest aliment, adaugand o varietate de fructe, nuci, si chiar miere. O alta varianta ar fi sa-l amestecam cu banane si ciocolata neagra si sa-l consumam pe post de o varianta de fursecuri sanatoase.
 
7. Somonul
 
In plus fata de faptul ca este o sursa excelenta de proteine, somonul este, de asemenea, bogat in acizi grasi omega-3 sanatosi, pe care corpul nostru nu-i poate produce singur. 
 
8. Iaurtul
 
Iaurturile sunt un aliment foarte bun pentru consum, dar trebuie sa fim atenti la cantitatea de grasime si de zahar adaugata in compozitia lor. Acesta este un aliment probiotic, participand la procesul de digestie prin inclinarea balantei in favoarea bacteriilor bune din intestin. De asemenea, este bogat in calciu si potasiu.
 
9. Spanacul
 
Spanacul, ca si varza, are un continut scazut de calorii si un continut ridicat de fibre si apa, ceea ce inseamna ca putem manca o cantitate foarte mare din acest aliment fara sa acumulam prea multe calorii.
 
Pentru a introduce mai mult spanac in dieta noastra, il putem consuma sub forma de supe, piure, salata sau chiar sub forma unui suc hranitor.
 
10. Mere
 
S-ar putea sa existe un adevar pentru vechea zicala care spune ca un mar pe zi il tine pe doctor departe de noi.
 
Merele sunt alimente bogate in fibre si apa. Un mar mic are 20 de grame de carbohidrati, aproximativ 4 grame de fibre, 15 grame de zahar si mai putin de 1 gram de proteine si grasimi – toate insumand doar 77 de calorii.
 
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0