Dincolo de optimismul si entuziasmul inceputului de drum, este necesar sa iei in calcul cateva elemente esentiale, atunci cand intri in lumea antreprenoriatului. Iata de ce trebuie sa tii cont daca visezi sa-ti infiintezi o firma:
1. Studiaza piata cu atentie
Unul dintre cele mai importante repere pe care trebuie sa le iei in considerare este modul in care vei reusi sa aduci ceva nou in peisaj. Mai exact, trebuie sa cunosti foarte bine piata in care vrei sa-ti lansezi businessul, sa identifici nevoile clientilor, concurenta, dar si resursele de care ai nevoie pentru a te diferentia de competitori. Cauta pe https://termene.ro/ informatii financiare despre companiile care activeaza deja in domeniul pe care il vizezi si afla daca exista ceva comparativ pe piata sau daca oamenii ar fi interesati de produsele ori serviciile pe care vrei sa le lansezi. In cazul in care ideea ta a mai fost deja pusa in practica de alti antreprenori, vei intra pe o piata saturata din care iti va fi greu sa te ridici.
2. Creeaza un plan de afaceri
Asuma-ti noua directie si fii constienta de faptul ca antreprenoriatul inseamna mai mult decat abilitatea ta de a rezolva probleme sau de a fi creativa. Ia lucrurile in serios si pune la punct un plan de afaceri in care sa incluzi cheltuielile pentru infiintarea firmei si costurile pentru primele luni, strategia de vanzare, publicul tinta, nisa profitabila, obiectivele pe termen scut, mediu si lung, investitii sau solutii pentru probleme. Practic, trebuie sa ai capacitatea de a estima cat mai multe lucruri ce tin de constructia afacerii tale si sa realizezi un plan de lucru dinamic, pe care sa-l poti modifica ori de cate ori intampini o noua situatie.
3. Lucreaza cu oamenii care iti plac
Alege o structura eficienta pentru firma ta ca sa-ti maximizezi oportunitatile si sa reusesti tot ce ti-ai propus. Este esential sa lucrezi cu oameni profesionisti, care sa creada in viziunea ta si sa te sprijine sau sa se regaseasca in misiunea pe care ti-ai asumat-o. Chiar daca, la inceput, nu vei avea angajati, pune pe hartie cateva lucruri ce tin de echipa pe care vrei sa o ai pe viitor. Vezi cam de cati angajati permanenti ai nevoie, ce structura poti sustine in primele luni, care sunt costurile pe care le poti suporta, daca ai nevoie de oameni project-based sau parteneri pe termen lung. Nu cobori standardele si nu fa niciun compromis, intrucat resursele umane reprezinta cartea de vizita a oricarei companii.
4. Stabileste-ti obiective
Pentru a avea succes, un antreprenor trebuie sa se concentreze pe strategie si viziune. Daca esti critica, iti stabilesti targeturi si inveti sa iti evaluezi activitatea, poti ajunge sa-ti indeplinesti visul. Atentie! Reusesc in afaceri nu oamenii cei mai destepti, ci, mai ales, cei care isi urmaresc obiectivele si profita de oportunitatile ivite.
5. Fii pregatita sa negociezi
In afaceri, totul este o negociere si trebuie sa fii pregatita pentru acest lucru. In situatia in care nu ai profilul unui bun negociator, creeaza-ti ocazii optime sa inveti lucruri. De altfel, un antreprenor nu renunta niciodata sa invete, asa ca, poti urma chiar si niste cursuri care sa te ajute sa colaborezi cat mai eficient cu toti cei din jurul tau.
6. Fii atenta la concurenta
Exista destui antreprenori care sunt de parere ca nu mai este nimeni pe segmentul lor. Insa, iti place sau nu, concurenta te ajuta sa fii mai buna in ceea ce faci, sa dezvolti noi strategii, servicii sau produse performante. Cunoscand modul de lucru al principalilor adversari, ai sansa sa-ti dezvolti, in permanenta, afacerea pentru a ramane relevanta pe piata. Asa ajungi sa evoluezi, sa te diferentiezi si sa fii mereu cu un pas inainte.
7. Cunoaste valoarea afacerii tale
Este necesar sa te inspiri din alte idei si tactici, sa investesti in branding sau sa analizezi competitorii, dar, ai grija, sa stii intotdeauna care este valoarea businessului tau. Pentru femei nu este deloc usor sa inteleaga ca orice efort trebuie monetizat. In general, acestea tin de latura umana a afacerii, empatizeaza cu obiectiile clientilor sau ale colaboratorilor, fara sa puna prea mult accent pe bani. Ei bine, la finalul unei zile, businessul se traduce prin banii care iti intra in cont. Fii mereu constienta de valoarea pe care o oferi si renunta sa muncesti voluntar, fiindca activitatea ta trebuie sa fie platita.
Nu este dificil sa transformi o idee in realitate, daca esti pregatita sa-ti asumi riscuri, si nu te lasi descurajata de lunga calatorie pe care trebuie sa o faci in lumea businessului. Pana la urma, succesul este doar pentru cei care vor sa-si depaseasca limitele, nu-i asa?
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!