Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai colesterolul marit? Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa de sarbatori

de Sunt Fericita la 2022-12-13
Ai colesterolul marit? Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa de sarbatori
Pentru persoanele care au colesterolul marit, perioada sarbatorilor reprezinta o adevarata provocare alimentara. Este dificil de evitat mancarurile bogate in grasimi, mai ales atunci cand mergi in vizita ori la restaurant si nu ai alternative light.


Medicii atrag atentia asupra faptului ca mesele imbelsugate de sarbatori, unde preparatele traditionale de porc sunt vedeta, pot duce la cresterea colesterolului chiar si cu 20%, afectand astfel sanatatea inimii.
 
Citeste in continuare cateva sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa de sarbatori, utile in cazul in care ai colesterolul marit.
 
Alimente pe care sa le eviti daca ai colesterol marit
 
Oricat ar fi de gustoase anumite preparate de pe masa de Craciun ori Revelion, trebuie sa rezisti tentatiei de a manca din toate la aceeasi masa si in cantitati mari. Daca nu reusesti sa le eviti, macar consuma-le cu masura: friptura de porc, carnati, sarmale, slanina, jumari, caltabosi, chiftele, lebar, salata de boeuf si alte combinatii cu multa maioneza in compozitie. Evita si mezelurile si alimentele de tip fast food. Preparatele culinare prajite ar trebui inlocuite cu cele fierte ori gatite la cuptor.
 
De asemenea, trebuie sa stii ca anumite dulciuri, consumate cu regularitate pot creste colesterolul. Prajiturile cu crema si produsele de patiserie nu sunt deloc aliatii tai de sarbatori si nu numai. Consumul de alcool nu este interzis daca ai colesterolul marit, dar se recomanda moderatia.
 
Introdu in meniu alimente care reduc colesterolul
 
Exista mai multe alimente care te ajuta sa reduci valorile grasimilor din sange si care iti dau o stare de bine. Medicii le recomanda persoanelor care au colesterolul marit sa adopte un stil de viata echilibrat, nu doar sa tina diete pe termen scurt.
 
  • nuci;
  • fulgi de ovaz;
  • fasole;
  • peste gras;
  • legume verzi;
  • sfecla rosie;
  • struguri;
  • anghinare;
  • seminte de in;
  • lapte de soia;
  • mere;
  • citrice;
  • vinete;
  • migdale;
  • seminte de psyllium;
  • avocado;
  • tofu;
  • ceapa;
  • usturoi;
  • mazare.
 
Sfaturi alimentare pentru sarbatori
 
Nu combina prea multe feluri de mancare la aceeasi masa, mai ales daca toate au continut ridicat de grasimi. Daca masa a fost prea bogata, renunta la deserturile complexe cu creme. Salatele usoare, fara dressinguri grase, nu ar trebui sa iti lipseasca de pe masa. Nici ceaiurile care ajuta digestia.
 
In completarea alimentatiei, ia suplimente alimentare pentru colesterol. Acestea scad valorile grasimilor din sange si protejeaza vasele sanguine.
 
Nu sari peste nicio masa, chiar daca te duci in vizita la o ruda generoasa, fiindca vei manca mai mult decat are corpul tau nevoie. Si invata sa spui nu atunci cand esti intrebat daca mai doresti sa mananci ceva in plus.
 
Daca ai avut mese bogate o zi ori doua la rand, neaparat in urmatoarea sa mananci ceva mai prietenos cu digestia ta. Opteaza pentru combinatii alimentare fara carne, bazate pe legume si fructe, astfel incat sa ajuti organismul sa isi revina mai usor dupa perioada culinara fastuoasa.
 
Sursa foto: Unsplash.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0