Alege cu atentie tipul de pardoseala
Avand în vedere ca holul este o zona de tranzit cu trafic intens, e important sa alegi atent materialele pentru pardoseala. Alege unele rezistente la uzura, dar si placute ca aspect. Gresia portelanata sau parchetul laminat sunt exemple de acest fel, deoarece culorile pot fi alese pentru a le completa pe cele din restul locuintei. Decoreaza si cu un covoras de intrare cu un mesaj haios.
Pentru un hol de dimensiuni inguste, opteaza pentru traverse sau covoare in culori deschise, luminoase. Ele vor înviora instant atmosfera, si ofera senzatia de caldura si intimitate inca de la intrarea in apartament. Cele mai potrivite sunt in acest sens covoarele pentru hol din lana, bumbac sau alte materiale. Daca iti faci griji in privinta intretinerii acestora, nu trebuie sa te temi deoarece vei regasi aici modele si texturi moderne, cu fir scurt, care permit curatarea cu usurinta indiferent cat de des este tranzitata zona.
Foloseste mobilier ingust
Holul de la intrarea din locuinta poate fi amenajat ca un loc organizat practic si eficient, si totodata cu valoare estetica ridicata, daca folosesti corespunzator solutiile de depozitare si organizare avute la dispozitie.
In acest sens poti sa optezi pentru mobilier ingust in locul unor corpuri masive, mai exact alege de exemplu un dulap subtire si inalt, in locul unuia imens. La fel, alege piese mai mici, dar cu spatiu util incorporat, cum sunt de exemplu o bancuta joasa, rafturi, etajere ori console decorative. O alta solutie este sa amplasezi un panou decorativ pe un intreg perete, pe care sa montezi cuiere, umerase sau rafturi suspendate si la baza caruia sa plasezi dulapioare, cosuri sau cutii pentru pantofi sau accesorii.
Oricare dintre aceste solutii sau corpuri decorative te vot ajuta sa economisesti spatiu, dar si sa reduci vizual din efectul unor corpuri prea masive in hol.
Ilumineaza corespunzator holul
De multe ori, coridorul de la intrare, in special cele din apartamentele vechi, nu beneficiaza de o iluminare corespunzatoare. Chiar daca aici nu intra lumina naturala, poti amenaja cu usurinta un spatiu primitor si luminos.
Foloseste culori deschise pentru a zugravi peretii, si amplaseaza aplice sau lampadare in diverse puncte cheie din coridor. Un alt truc la care poti apela pentru a imprima profunzime campului vizual este sa folosesti panouri casetate pana la o anumita inaltime a peretelui, deasupra carora sa amplasezi spoturi luminoase, la o distanta medie intre nivelul lor si tavan.
O alta solutie eleganta este sa plasezi o oglinda mari pe una dintre laturile holului. Aceasta va fi un punct de atractie interesant, care va distrage atentia de la latimea prea ingusta a coridorului si va reflecta, la randul ei, lumina primita.
Indiferent de dimensiunea holului de intrare, poti crea aici un spatiu util, practic si frumos decorat. Tine cont de recomandarile de mai sus si nu uita sa imprimi nota decorativa preferata, pentru a-ti intampina musafirii asa cum trebuie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!