Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenajarea unui hol ingust - 3 secrete

de Sunt Fericita la 2022-01-21
Amenajarea unui hol ingust - 3 secrete
Holul de la intrarea in locuinta reprezinta primul contact al musafirilor cu o locuinta, desi este un spatiu deseori trecut cu vederea in amenajare. Pentru a crea o zona de trecere practica, dar si aranjata estetic, este important sa tii cont de cateva aspecte privind amplasarea mobilierului si a pieselor decorative de aici. Acest lucru poate fi si mai provocator daca e vorba insa de un coridor lung si ingust. Folosind cateva trucuri poti crea insa spatiul elegant si util pe care il doresti la intrarea in locuinta. Iata cateva dintre aceste secrete.


Alege cu atentie tipul de pardoseala

Avand în vedere ca holul este o zona de tranzit cu trafic intens, e important sa alegi atent materialele pentru pardoseala. Alege unele rezistente la uzura, dar si placute ca aspect. Gresia portelanata sau parchetul laminat sunt exemple de acest fel, deoarece culorile pot fi alese pentru a le completa pe cele din restul locuintei. Decoreaza si cu un covoras de intrare cu un mesaj haios.


Pentru un hol de dimensiuni inguste, opteaza pentru traverse sau covoare in culori deschise, luminoase. Ele vor înviora instant atmosfera, si ofera senzatia de caldura si intimitate inca de la intrarea in apartament. Cele mai potrivite sunt in acest sens covoarele pentru hol din lana, bumbac sau alte materiale. Daca iti faci griji in privinta intretinerii acestora, nu trebuie sa te temi deoarece vei regasi aici modele si texturi moderne, cu fir scurt, care permit curatarea cu usurinta indiferent cat de des este tranzitata zona.

Foloseste mobilier ingust

Holul de la intrarea din locuinta poate fi amenajat ca un loc organizat practic si eficient, si totodata cu valoare estetica ridicata, daca folosesti corespunzator solutiile de depozitare si organizare avute la dispozitie. 

In acest sens poti sa optezi pentru mobilier ingust in locul unor corpuri masive, mai exact alege de exemplu un dulap subtire si inalt, in locul unuia imens. La fel, alege piese mai mici, dar cu spatiu util incorporat, cum sunt de exemplu o bancuta joasa, rafturi, etajere ori console decorative. O alta solutie este sa amplasezi un panou decorativ pe un intreg perete, pe care sa montezi cuiere, umerase sau rafturi suspendate si la baza caruia sa plasezi dulapioare, cosuri sau cutii pentru pantofi sau accesorii.

Oricare dintre aceste solutii sau corpuri decorative te vot ajuta sa economisesti spatiu, dar si sa reduci vizual din efectul unor corpuri prea masive in hol.

Ilumineaza corespunzator holul

De multe ori, coridorul de la intrare, in special cele din apartamentele vechi, nu beneficiaza de o iluminare corespunzatoare. Chiar daca aici nu intra lumina naturala, poti amenaja cu usurinta un spatiu primitor si luminos.


Foloseste culori deschise pentru a zugravi peretii, si amplaseaza aplice sau lampadare in diverse puncte cheie din coridor. Un alt truc la care poti apela pentru a imprima profunzime campului vizual este sa folosesti panouri casetate pana la o anumita inaltime a peretelui, deasupra carora sa amplasezi spoturi luminoase, la o distanta medie intre nivelul lor si tavan. 


O alta solutie eleganta este sa plasezi o oglinda mari pe una dintre laturile holului. Aceasta va fi un punct de atractie interesant, care va distrage atentia de la latimea prea ingusta a coridorului si va reflecta, la randul ei, lumina primita. 


Indiferent de dimensiunea holului de intrare, poti crea aici un spatiu util, practic si frumos decorat. Tine cont de recomandarile de mai sus si nu uita sa imprimi nota decorativa preferata, pentru a-ti intampina musafirii asa cum trebuie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0