Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analize necesare inscrierii copiilor in colectivitate

de Ana-Maria Tudor la 2014-08-29
Analize necesare inscrierii copiilor in colectivitate
Debutul noului an scolar provoaca dureri de cap parintilor, care sunt obligati sa isi duca micutii la controlul medical, necesar inscrierii la cresa, gradinita sau scoala.


Pentru inscrierea si chiar reinscrierea copiilor in colectivitatea, unitatile de invatamant solicita parintilor efectuarea unui set de analize pentru cei mici: examen coproparazitologic microscopic,  exudat faringian si nazal si coprocultura.

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, arata ca analizele fac parte din lista investigatiilor paraclinice pe care le deconteaza, conform site-ului institutiei.

Pentru a beneficia de gratuitate pentru efectuarea celor trei analize necesare inscrierii in colectivitate, parintii vor solicita trimitere de la medicul de familie pe numele celor mici, catre un anumit laborator de analize, unde, apoi, ii vor programa pe micuti in timp util.

In lipsa trimiterii medicale si a programarii la laboratul de analiza, parintii pot plati in jur de 60 de lei pentru cele trei analize, astfel:

Examenul coproparazitologic microscopic - pentru identificarea parazitilor intestinali costa 12 lei, exudatul faringian si nazal – pentru identificarea bacteriilor de la nivelul cailor respiratorii responsabile pentru menigite, amigdalite, otite, penumonii, etc., este 25 lei, iar coprocultura, pentru identificarea bacteriilor patogene din materiile fecale, costa 25 lei.

Medicii de familie au obligatia de a acorda gratuit scutirile medicale pentru copii si actele medicale necesare copiilor aflati in plasament, din cadrul sistemului de asistenta sociala si protectie a copilului.

Sursa: Portal Invatamant

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0