Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apendicita - informatii utile

Apendicita - informatii utile
Apendicita reprezinta inflamarea apendicelui, un mic segment care se gaseste in prelungirea intestinului gros. Apendicita poate sa apara la orice varsta, dar cazurile cele mai dese intervin intre 7 si 25 de ani. Apendicele pare a nu avea niciun rol. Unele cercetari recente afirma posibilitatea ca apendicele sa participe la mentinerea unui sistem imunitar eficient, dar ipoteza este nesigura, in fapt are slabe sanse de a fi confirmata. Simptome apendicita La inceput durerea apare, de obicei, in regiunea central - inferioara a abdomenului, in zona ombilicului. Durerea se muta, ulterior, in partea dreapta a abdomenului, jos. Alte simptome care pot sa apara: - pierderea poftei de mancare; - varsaturi; - constipatie sau diaree; - febra, mai ales in cazul copiilor; - respiratie dificila, dar nu ca in cazul dispneei. Simptomele nu sunt specifice si nici nu apar mereu, exceptand durerea. In cazul aparitiei durerii, va recomandam sa duceti copilul la control/sa mergeti la control fara sa asteptati aparitia altor simptome. Cauze apendicita Inflamarea apendicelui este produsa fie urmare a unei infectii (apendicele se umple de puroi) – cazul cel mai des intalnit, fie prin simpla umplere a segmentului cu resturi de fecale (care nu au ajuns sa provoace infectie). Peritonita Peritonita reprezinta inflamarea peritoneului - membrana abdominala. Poate avea mai multe cauze, de obicei aparand in urma perforarii unui organ abdominal – in cazul de fata, in urma spargerii apendicelui si eliberarii materiei continute de apendice. peritonita poate cauza femeilor infertilitate. In situatii grave si/sau netratata, peritonita poate ucide (in mod evident, indiferent de sex). Pentru a nu risca aceasta complicatie, de la primul semn de apendicita persoana in cauza trebuie supusa unui control medical. Diagnostic apendicita Inainte de toate, medicul va intreba daca au mai existat cazuri de apendicita in familie. Trebuie apoi luate probe de sange si de urina. Medicul va lua temperatura si va proceda la examenul fizic al pacientului (care, in cazul femeilor, trebuie sa includa examinarea vaginala, pentru a elimina ori confirma alte posibile afectiuni). Cu toate aceste metode de diagnostic, apendicita sau peritonita poate fi, uneori, confundata cu alte afectiuni: intoxicatie alimentara, hernii, adenita mezenterica (inflamarea ganglionilor limfatici din abdomen), infectii urinare. Tratament apendicita Apendicita necesita operatie pentru indepartarea apendicelui. Operatia este simpla, recuperarea completa facandu-se in maximum 4 – 5 saptamani (in general, dupa 2 saptamani pot fi reluate activitatile obisnuite, iar dupa maximum 5 saptamani poate fi facut/reluat si efort(ul) fizic intens).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016