Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 simptome pe care nu trebuie sa le ignori la copii

5 simptome pe care nu trebuie sa le ignori la copii
Meseria de parinte vine la pachet cu diploma de medic cu multiple specialitati. Fie ca ingrijesti o rana la un degetel sau extragi un dinte care se misca, putine lucruri te mai pot surprinde. Dar, uneori, este dificil sa spui cand trebuie sa suni medicul: ce temperatura este cu adevarat mare? Ce fel de durere de stomac arata ca micutul tau sufera de mai mult de efectele unui virus banal? Si la ce tip de urticarie trebuie sa sari peste sunat si sa alergi direct la camera de garda?


Simptomul 1: O febra de peste 38 de grade Celsius la un copil mai mic de 3 luni de zile; peste 38,5 la un bebelus intre 3 si 6 luni de viata; sau mai mare de 39,5 la un copil intre 6 luni si 2 ani.
Pediatrii intaresc faptul ca nu neaparat numarul de pe termometru este important, cat starea copilului. Cu o mare exceptie: bebelusii sub 3 luni care au nevoie imediata de ajutor daca temperatura le ajunge la 38 de grade Celsius. Daca febra este cauzata de o infectie bacteriana cum este cea urinara, atunci aceasta din urma se intinde rapid in tot corpul. De obicei, este vorba despre un virus comun care cauzeaza simptomele, dar trebuie sa verifici pentru a fi sigura. La copiii de peste 2 ani, febra nu mai reprezinta ceva atat de intens, atat vreme car copilul pare bine hidratat si se poarta normal. 
Simptomul 2: Febra nu trece sub tratament sau dureaza de peste cinci zile.
Daca i-ai dat copilului ibuprofen sau paracetamol si nu-i scade febra nici dupa patru sau sase ore, suna medicul. E semn ca infectia este prea puternica pentru ca organismul s-o domoleasca. O febra produsa de un virus comun, cum ar fi raceala sau gripa trece in cinci zile. Ce dureaza mai mult indica o pneumonie bacteriana care necesita antibiotice.
Simtpmul 3: Febra care este insotita de gat teapan sau durere de cap sau o eruptie care arata ca niste vanatai sau ca niste mici puncte rosii.
Suna medicul, pentru ca acestea pot fi semnele meningitei.
Simptomul 4: O alunita noua sau care se tot schimba.
Uita-te cu atentie la alunitele copilului, mai ales la cele pe care le-a avut din nastere, pentru ca ele risca cel mai tare sa devina maligne. Verifica lunar la baita. Alerteaza medicul daca vezi vreuna care are frma neregulata sau margini zimtate, care nu are culoare uniforma sau este un pic iesita in evidenta. Toate acestea sunt semnele unui posibil cancer.
Simptomul 5: Durere de stomac localizata pe partea dreapta inferioara sau care apare brusc sub forma de crampe si apoi dispare.
Daca cel mic spune ca-l doare in partea dreapta, roaga-l sa topaie un pic. Daca durerea este rpea mare pentru ca el sa faca asta, este semn de apendicita. Desi apendicele este situat in partea dreapta jos a abdomenului, durerea cauzata de apendicita incepe de la buric si migreaza spre dreapta. Daca este o toxiinfectie alimentara, atunci durerea este insotita de febra si voma, plus diaree. In cazul apendicitei, apare diareea, apoi durerea de stomac, starea de voma, durerea si febra. Daca observi aceste simptome, suna medicul: apendicita progreseaza rapid si este cel mai eficient tratata cand este depistata de timpuriu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meningita

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0