Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bolile inflamatorii intestinale pot fi vindecate natural

de Sunt Fericita la 2018-06-15
Bolile inflamatorii intestinale pot fi vindecate natural
De curand, cercetatori de la Weizmann Institute of Science au inceput sa investigheze cai alternative pentru tratarea acestor boli complexe. Intr-un experiment efectuat recent pe soarecii de laborator, oamenii de stiinta au descoperit o modalitate de a declansa un mecanism natural de aparare a organismului ce determina corpul sa lupte pentru a atenua inflamatia intestinala.


In urma analizei lor, oamenii de stiinta au concluzionat ca bolile inflamatorii intestinale ar putea fi tratate dintr-o perspectiva diferita, folosind mecanismul natural de aparare al organismului.
 
O astfel de metoda ar presupune cresterea nivelului de NO in mod exclusiv la nivelul celulelor ce alcatuiesc interiorul peretilor intestinali, intrucat administrarea externa a NO ca medicament ar putea provoca reactii adverse la nivelul celulelor ce captusesc peretii exterior ai intestinului. 
 
Dr. Stettner si echipa sa au dezvoltat o metoda de stimulare a productiei de NO in interiorul intestinului. 
 
Pentru a dezvolta aceasta metoda, cercetatorii au luat in considerare constatarile anterioare ale studiilor efectuate pe aceasta tema, conform carora o enzima numita ASL joaca un rol cheie in productia de NO, fiind responsabila pentru fabricarea aminoacizilor arginina, materia prima din care organismul produce NO. 
 
Pentru a stimula acest mecanism natural, cercetatorii au utilizat doua substante: fisetin, o substanta chimica regasita in mere, capsuni si alte fructe si legume, ce are ca efect cresterea nivelului de ASL in organism, iar cealalta substanta testata a fost citrulina, regasita in mod natural in pepene verde, sfecla, spanac si alte plante, ce are ca efect cresterea activitatii ASL in organism.
 
Rezultatele experimentului arata ca aceasta abordare functioneaza: cele doua suplimente, luate impreuna, au stimulat producerea de NO la nivelul interior al peretilor intestinali, iar testele de laborator efectuate pe soareci au aratat ca simptomele unei boli inflamatorii intestinale s-au imbunatatit semnificativ.
 
Mai mult decat atat, tratamentul a avut un efect benefic asupra cancerului de colon, despre care se stie ca este agravat de inflamatia severa de la nivelul intestinului. 
 
Cand cercetatorii au testat tratamentul pe soarecii de laborator cu tumori la nivelul colonului, acestia au observat ca nivelul inflamatiei intestinale a scazut, iar tumorile s-au redus atat ca numar, cat si ca dimensiune.
 
"Am avut incredere in puterea organismului de a isi folosi propriile mecanisme pentru a se vindeca. Tot ce am facut a fost sa stimulam organismul sa produca NO in cantitatea optima la locul potrivit. Rezultatele studiului nostru deschis, astfel, calea dezvoltarii de noi tratamente pentru bolile inflamatorii intestinale ce ar putea diminua complicatiile cancerului de colon" conchide Dr. Stettner.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0