Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce mancare poti sa imparti cu pisica ta

Ce mancare poti sa imparti cu pisica ta
Este greu sa rezisti sa nu-ti resfeti frumoasa prietena cu ceva bun de la cina. Dar, dupa cum stiu toti detinatorii de pisici, multe mancaruri de-ale oamenilor sunt nesigure pentru pisici, pentru ca avem nevoi nutritionale extrem de diferite. Chiar si unele tipuri de alimente pe care pisica le iubeste si pe care le cere cu disperare ii afecteaza sistemul digestiv.


Lista de alimente pe care nu trebuie sa le impartasesti niciodata cu pisica ta este chiar mai mica decat ti-ai imaginat. Pisica nu are voie sa manance ceapa, usturoi, alge, struguri sau stafide, dulciuri, ciocolata si bauturi alcoolice sau cofeinizate, chiar si in doze mici.
Unii veterinari pun mai multe alimente pe lista. Adevarul este ca unele alimente pot fi sigure, numai ca in doze foarte mici.
REGULA DE BAZA: Mancarea umana sa nu depaseasca 15% din dieta unei pisici.
1. Legume
Desi oamenii sunt omnivori, ceea ce inseamna ca supravietuiesc cu carne si legume, pisicile sunt clasificate ca fiind carnivore (au nevoie de carne pentru a supravietui, pentru a se simti bine). Adevarul este ca pisicile, spre deosebire de oameni, nu obtin prea multe din legume. Insa carbohidratii nu sunt neaparat rai pentru ele, caci isi extrag energia din proteine si o folosesc pe aceasta mult mai eficient. Unele pisici mai mesteca insa verdeturi pentru a face rost de fibre.
Daca iti vezi pisica atacandu-ti ficusul, pune planta intr-o zona inaccesibila, caci paote fi toxica pentru animal. Da-i morcovi fierti, broccoli fiert, fasole verde, dovlecel sau salata. 
Atentie: Pisicile mananca uneori iarba pentru a putea regurgita ceva, cum ar fi un ghem de par prins in gat. Asa ca e bine sa mai aduci iarba acasa, macar din cand in cand.
Pisica poate deveni vegetariana, dar vorbeste cu veterinarul. Cei mai multi specialisti spun ca tocmai carnea este cea care le da felinelor vitaminele si mineralele necesare.
2. Oua
Ouale sunt excelente si pentru oameni, si pentru pisici, pentru ca sunt bogate in proteine. De fapt, multe carti recomanda includerea acestora in dieta obligatorie a pisicii. 
Desi, in salbaticie, pisicile ar manca oua crude din cuiburile de pasari, veterinarii avertizeaza sa eviti asta, din cauza intoxicarii cu salmonella si E.coli. Fierbe ouale sau fa-le omleta si fii ateta la semnele unei eventuale alergii. 
3. Branza
Multe pisici iubesc branza care este o buna sursa de proteine pentru ele. Desi unele pisici pot manca branza fara probleme, vei vedea ca, adesea, lactatele intra in lista de produse interzise pisicilor. Pentru ca, odata ajunse la maturitate, pisicile pot deveni intolerante la lactoza care le cauzeaza diaree.
Da-i o cantitate mica si apoi vezi daca sistemul ei digestiv face fata. Poate se descurca cu o cantitate mica de branza perlute sau chiar cu iaurt si smantana. Incearca branza si lapte cu putina lactoza.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.97 din 5 - 38 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre animale de companie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0