Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum tinem virusii si microbii la distanta

de Sunt Fericita la 2021-03-11
Cum tinem virusii si microbii la distanta
Atunci cand te lupti cu un dusman invizibil precum Covid-19, trebuie sa fii in permanenta pregatit pentru a avea o rata de succes ridicata. Igiena, cu siguranta, atat cea personala cat si cea a casei si a locului de munca, este esentiala si am invatat, in aceasta ultima perioada, ca fiecare dintre noi poate face cate ceva pentru a-i incetini atacul si pentru a ne recastiga stilul de viata anterior, cat mai repede.


Cum putem preveni anumite infectari cu patogeni

Exista cateva masuri de care trebuie sa tinem cont, zi de zi, indiferent de activitatile pe care le desfasuram, cum ar fi:

  • Spalarea mainilor cu apa si sapun, ori de cate ori este nevoie dar mai ales atunci cand mancam, stranutam sau tusim, cand atingem o rana deschisa, dupa ce folosim toaleta, dupa ce ne-am jucat cu animalele de companie si nu numai. Cel putin 20 de secunde trebuie sa dureze intreaga procedura de igienizare a mainilor, in care sa ne asiguram ca acestea sunt acoperite cu sapun, atat palmele, degetele, cat si dosul palmelor etc. Clatirea cu apa din abundenta si uscarea lor este esentiala. Se stie ca microbii si bacteriile se dezvolta cu rapiditate in mediile umede asa ca acestea trebuie uscate foarte bine, preferabil cu proaspe de hartie de unica folosinta.
  • Dezinfectarea mainilor este urmatorul pas. Prin spalarea cu sapun indepartam murdaria vizibila dar nu si virusurile si microbii. Pentru a-i combate, trebuie sa aplicam un dezinfectant alcoolic pentru maini, pe care ar trebui sa il avem in permanenta asupra noastra, mai ales atunci cand nu avem acces la apa curenta si sapun. Pentru a avea o eficacitate ridicata, acesta trebuie sa aiba o concentratie de minim 60% de alcool pentru a distruge intr-un numar cat mai mare germenii. 
  • Purtarea mastii de protectie. Desi nu este tocmai confortabila, mai ales acum cand se apropie vremea frumoasa si calduroasa, aceasta ne protejeaza atat pe noi cat si pe cei din jur datorita filtrelor pe care le are in compozitie. Purtata corect, astfel incat sa acopere atat nasul cat si gura, masca nu va permite particulelor de aer expirate de o posibila persoana bolnava sa fie inhalate de catre purtator. 
  • Distantarea sociala. Cu greu ne stapanim sa nu ii imbratisam pe cei dragi insa stim ca asa nu ii supunem niciunui risc. Este bine sa evitam spatiile aglomerate, petrecerile, sa facem cumparaturi cat mai mult online, sa evitam sa platim cu bani cash si si sa optam pentru plata cu cardul.


 

Pe langa masurile de mai sus ce tin de igiena personala, o atentie deosebita trebuie acordata caminului nostru care are nevoie in aceasta perioada nu doar de curatenie ci si de igienizare. 

Curatenia este primul pas pe care trebuie sa il facem, insa aceasta nu distruge patogenii ci doar indeparteaza murdaria vizibila, petele de grasime, depunerile de calcar si nu numai. Pentru a reduce considerabil timpul de curatenie, foloseste detergenti si dezinfectanti profesionali, ce curata raaid si sigur.

Bucataria

Aici gatim, zambim, ne strangem cu totii la povesti si, de aceea, este bine ca locul sa fie impecabil. Blaturile de lucru, tocatoarele si ustensilele trebuie pastrate curate, mai ales daca au fost folosite pentru prepararea si transarea carnii deoarece reprezinta un risc ridicat pentru o contaminare incrucisata intre alimente. Legumele si fructele, pe de alta parte, contin o multime de chimicale ce trebuie indepartate prin spalare. Asadar, asigura-te ca tot ce folosesti in bucatarie la prepararea mancarurilor, de la vase si pana la tacamuri, este spalat, preferabil la masina de spalat vase deoarece in acest caz de foloseste apa cu o temperatura ridicata.

Livingul si zona de dormit

Saptamanal, ai grija sa schimbi lenjeria de pat, sa o bagi pe cea folosita la masina de spalat eventual la temperaturi mai ridicate pentru a indeparta acarienii, sa stergi praful. Deschide geamul zilnic si aeriseste bine incaperea. 

Curata podeaua cu aspiratorul si dupa aceea cu mopul imbibat in detergent pentru podele, mai ales daca ai copiii mici care pun mainile peste tot sau animale de companie.

In living ai grija ca toate articolele cu care intri des in contact sa fie igienizate la cateva zile precum telecomanda, controller-ul de la consola de jocuri, masa chiar si televizorul. 

Aspirat o data la cateva zile, covorul nu numai ca va arata bine dar nici nu va fi plin de praf si acarieni. Insa, pentru a te asigura ca aceasta curatenie nu este numai de suprafata, foloseste un aspirator cu injectie-extractie ce are rolul de spala covorul sau du-l la spalatorie o data la cateva luni.

Baia

Intens frecventata, baia are nevoie de grija suplimentara, de la vasul de toaleta si pana la cabina de dus sau cada. Folosind detergenti pentru baie profesionali te asiguri ca faci o curatenie eficienta, in profunzime, eliminand microbii si virusurile. Nu uita sa folosesti si dezinfectanti pentru suprafete dupa ce ai terminat curatenia pentru a te asigura ca obiectele sanitare ce sunt folosite de toata lumea precum robinetul, cada, butonul de la rezervorul de apa, toaleta, chiuveta, sunt complet igienizate.

Dupa ce am facut curat in toata casa, gunoiul trebuie aruncat iar modul in care acesta este manipulat este foarte important. Este indicat sa iti protejezi mainile cu manusi de latex, pe care sa le poti arunca imediat ce ai terminat treaba. 

Acum cand totul straluceste de curatenie, la fel ar trebui sa fie si mainile tale, asa ca nu uita ca la final sa le dezinfectezi corespunzator. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0