Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa porti la o nunta ca invitat? 3 sfaturi utile pentru a selecta o tinuta feminina si potrivita evenimentului

de Sunt Fericita la 2024-02-26
Ce sa porti la o nunta ca invitat? 3 sfaturi utile pentru a selecta o tinuta feminina si potrivita evenimentului
Aspectul vestimentar cu care te prezinti la un eveniment este important. In functie de natura acestuia, trebuie sa analizezi fiecare detaliu ce tine de tipul evenimentului, locatia, starea vremii, sezonul si durata.


Tinuta aleasa pentru o petrecere in care celebrezi o anumita persoana sau un cuplu trebuie sa respecte gazdele si sa nu le eclipseze. In cazul nuntilor, aspectul tau nu trebuie sa fie neglijat, dar nici unul care sa iasa in evidenta. Iata cateva sfaturi utile in crearea unei tinute elegante si potrivite ocaziei.

Alege o vestimentatie a carei nuante nu se apropie de nonculoarea alb

Din punct de vedere traditional, doar mireasa poarta rochie alba. Desi majoritatea considera ca doar albul trebuie evitat, in realitate alte nuante precum bej deschis, crem sau roz pal sunt culorile care ar putea fi usor confundate cu aspectul miresei. 

In societatea actuala, traditiile nu mai sunt respectate cu atat de multa strictete. Asadar, sunt persoane care aleg o nunta atipica. Insa, chiar daca mireasa decide sa poarte o culoare diferita, tot nu ar fi indicat sa-ti asumi riscul de a purta alb. Cazul in care poate fi acceptat acest lucru este atunci cand exista un cod vestimentar pentru toti invitatii, iar mirii aleg albul sau o nuanta similara. 

Alege accesoriile potrivite tinutei

Tinuta nu este completa fara accesoriile potrivite. De multe ori, poti alege prima data bijuteriile si apoi piesele vestimentare. Ordinea nu conteaza, atata timp cat la final sunt in asentiment. Astfel, daca de exemplu ai cateva bratari din aur galben cumparate recent si vrei sa le porti la nunta, alege prima data accesoriile, urmand ca ulterior sa optezi pentru hainele adecvate. Din punct de vedere al ornamentelor, porneste de la bijuterii, apoi asorteaza o curea, o geanta si cateva accesorii pentru par. Dupa ce ai fixat toate acestea, poti incepe prin a selecta cateva variante de piese vestimentare. 

In adaugarea detaliilor de infrumusetare a tinutei, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont: nuanta tenului tau, constructia hainelor, culorile pieselor vestimentare alese si, daca acestea contin paiete, strasuri etc. Astfel, daca alegi o haina simpla, cu decolteu, poti adauga un lantisor la baza gatului cu cercei asortati. Insa, in cazul in care ai ales o tinuta pe  gat, mai sofisticata si cu paiete, aceeasi accesorizare ar incarca vestimentatia. Poti alege, in schimb, sa completezi cu o pereche de cercei micuti, dar eleganti, si cateva bratari fine. 

Creeaza o tinuta potrivit locatiei si anotimpului

Hainele pe care le porti trebuie sa fie in concordanta cu locul si perioada anului in care se desfasoara evenimentul. Daca locatia se afla in incinta unui resturant, alege o tinuta mai eleganta si poarta tocuri. In cazul in care se afla in aer liber sau acasa la miri, poti purta un outfit lejer cu incaltari comode. Dupa ce cunosti aceste date, alege mai multe variante de tinute dintre care poti decide ulterior. Starea vremii este imprevizibila, asadar, este benefic sa ai diverse optiuni. 

In contextul nuntilor aflate in perioada sezonului cald, predomina elementele vestimentare ce contin culori deschise, cu materiale fine si mai subtiri. Opteaza pentru tesaturi precum sifonul, bumbacul, inul si raionul. Printre elementele vestimentare potrivite pentru vara, daca vremea este insorita, se numara rochiile sau fustele midi, camasile cu maneca scurta si pantalonii evazati. In schimb, primavara predomina hainele cu imprimeuri florale. Poti alege o rochie sau o fusta cu aceste imprimeuri, intr-o culoare pastelata, pe care sa o asortezi cu un sacou simplu.

In perioada rece, la capitolul vestimentatie, se poarta culorile mai inchise, hainele sunt mai lungi si cu materiale mai groase, precum catifeaua, matasea sau pielea. Opteaza pentru o rochie maxi, o salopeta eleganta sau un costum simplu cu o camasa cu maneca lunga.

Aspectul vestimentar pe care il afisezi la o nunta trebuie sa fie construit pe baza anumitor detalii ce tin de mediul in care se desfasoara. Ia in calcul sfaturile prezentate in acest articol, care te pot ajuta sa-ti creezi tinuta potrivita pentru eveniment. 

Sursa foto: shutterstock

 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0