Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi samponul pentru fiecare tip de par

de SuntFericita.ro la 2022-04-29
Cum alegi samponul pentru fiecare tip de par
Asa cum fiecare tip de piele si de ten are nevoile sale pentru a fi sanatos, la fel este si parul. Acesta este unul dintre elementele importante atunci cand ne formam o prima parere despre cineva si stim cat de mult conteaza ea, mai ales in business. Fiecare dintre noi are parul de o anumita textura si culoare - mai mult sau mai putin naturala - si acestea au nevoie de ingrijiri specifice. Este deosebit de important sa cunoastem aceste nevoi si sa gasim produsele potrivite.


Ce noroc insa ca acum exista pe piata o gama larga de sampon de calitate care mentine sanatatea parului zi de zi, astfel incat sa arati mai bine si sa te simti mai bine in pielea ta.
 
Cel mai indicat pentru a afla ce fel de tip de par ai este sa faci o vizita la un medic dermatolog sau la stilistul tau. Oricare dintre acestia te poate ajuta cu raspunsuri documentate si pertinente la intrebarile pe care le ai.
 
Daca, insa, nu ai cum sa ajungi la ei si ai nevoie urgenta sa schimbi samponul pe care il foloseai deoarece nu ii mai face bine parului, tine cont de cateva criterii in alegere.
 
Cum alegi samponul potrivit in functie de parul tau
 
Diverse tipuri de par, diverse tipuri de sampon. Alege-l pe cel potrivit tie si vei vedea ca parul tau va fi mai sanatos si mai frumos, iar acest lucru iti va da o stare de bine per total.
 
1. Pentru par normal
 
Fericite cele care au un tip de par normal, pentru ca acesta este cel mai putin pretentios. Dar asta nu inseamna ca nu are si el nevoie de ingrijire pentru a fi mereu sanatos si frumos. Alege un sampon usor hidratant si nutritiv, cu proteine, antioxidanti si aminoacizi in componenta, care sa formeze o bariera de protectie impotriva factorilor externi.
 
2. Pentru par gras
 
Parul gras este datorat excesului de sebuum si, de cele mai multe ori, printre efectele acestuia se numara si matreata. Aceasta poate da iritatii scalpului si un aspect neplacut, atat parului, cat si hainelor pe care se depune.
Pentru acest tip de par iti recomandam un sampon care sa aiba la baza ingrediente care regleaza productia de sebuum, cum ar fi extractul de urzica sau acidul salicilic.
 
3. Pentru par uscat
 
Acesta este la polul opus parului gras, dupa cum ii spune si numele. Are un aspect anost, tern, se electrizeaza usor, iar firul de par este aspru si varfurile degradate. Caracteristicile sunt date de lipsa de sebuum care ar trebui sa ii mentina hidratarea pe toata lungimea sa.
 
Alege pentru parul uscat sampoane hidratante si mai ales nutritive si vei vedea diferenta de la o zi la alta.
 
4. Pentru par degradat
 
Parul degradat este acela care ajunge sa fie asa in timp, fie de la vopsit excesiv cu substante care nu ii fac bine, fie de la expunerea indelungata la soare sau la alti factori care pot sa ii faca rau.
 
Poti sa il recunosti dupa lipsa de luciu, varfurile mereu despicate si dificultatea la coafat.
 
Acesta are nevoie de o ingrijire speciala cu sampon, balsam, masca si tratament. Alege produse profesionale pentru a sti ca isi fac cu adevarat efectul si, in timp, parul tau va fi mult mai sanatos. Keratina si alte substante profund hranitoare isi vor pune amprenta asupra sa si acesta va fi vizibil mai frumos si stralucitor.
 
5. Pentru par vopsit
 
Parul vopsit are nevoie de o ingrijire aparte, mai ales daca folosesti produse mass market in loc de cele profesionale. Acesta are tendinte de uscare la varfuri, insa, uneori, este afectat si scalpul.

 
Cauta sampoane care restabilesc echilibrul productiei de sebuum si care hidrateaza corect atat firul de par, cat si scalpul. De asemenea, poti sa gasesti sampoane care sa mentina culoarea parului sau chiar sa o accentueze.
 
6. Pentru par cret
 
Persoanele care au par cret sunt considerate extrem de norocoase. Insa acesta necesita si el o ingrijire aparte pentru a-si mentine, atat hidratarea, cat si forma frumoasa a buclelor. Pentru acesta este ideal sa alegi un sampon puternic hidratant pentru a-si putea mentine elasticitatea.
 
Asculta cu grija recomandarile care spun ca acesta se aplica mai mult pe scalp si mai putin pe lungimea parului.
 
Investeste in tine si alege samponul potrivit tipului tau de par. Vei vedea cum viata ti se va schimba in bine si cum vei fi mult mai sanatoasa si fericita si vei avea mai mult succes in afaceri si in viata, in general!

Credite foto: unsplash.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016