Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai intimitate in gradina fara sa renunti la simtul estetic?

de Sunt Fericita la 2024-03-29
Cum sa ai intimitate in gradina fara sa renunti la simtul estetic?
In amenajarea unei gradini, un aspect esential este gasirea echilibrului intre intimitate si estetica. Este important sa creezi un spatiu privat si confortabil, fara a compromite aspectul placut si latura relaxanta a gradinii. Pentru a realiza acest lucru, poti opta pentru diverse care sa iti ofere intimitatea dorita, insa fara sa afecteze frumusetea spatiului exterior. Iata propunerile noastre!


Alege un gard din rachita

Acesta adauga un farmec rustic si natural in peisaj, oferind in acelasi timp o bariera vizuala care sa iti asigure confidentialitate. Poti alege intre diferite stiluri si modele, adaptandu-le in functie de preferintele tale si de aspectul general al spatiului exterior. De exemplu, un gard de gradina din rachita naturala, 5x2 m te va ajuta, dar trebuie sa stii dimensiunile locului unde doresti sa il amplasezi. In plus, asigura-te ca il instalezi strategic, pentru a-ti oferi intimitate. De asemenea, nu uita de aspectul intretinerii, pentru a-i mentine designul produsului in timp.
 
Planteaza arbori 
Alege specii de arbori care iti ofera un strat dens de frunzis, astfel incat sa formeze un mediu natural de protectie impotriva privirilor indiscrete. In plus, arborii aduc beneficii suplimentare, cum ar fi umbra si aerul proaspat, contribuind la generarea unei atmosfere relaxante si reconfortante. Ai grija sa ii plantezi in locuri strategice, astfel incat sa nu impiedice accesul la alte zone din gradina si sa nu umbreasca excesiv alte plante sau flori. Ideal ar fi sa ii alegi pe care au o crestere rapida si care la maturitate ating inaltimi mari. 
 
Utilizeaza elemente de apa

Fantanile, cascadele pot oferi un fundal placut de sunete linistitoare. Pe piata gasesti numeroase modele, iar pretul difera in functie de marime si de complexitatea designului. Alege versiuni care sa
se integreze armonios cu estetica generala a spatiului exterior, punand accent pe simplitate si echilibru. Intretine corespunzator lucrurile pe care le-ai ales, curatandu-le si reconditionandu-le periodic pentru a le mentine functionalitatea si aspectul atragator. Fii atent la manipularea mini cascadelor sau a variantelor mai mari, deoarece le poti sparge usor si nu ai vrea sa se intample acest lucru.
 
Include corpuri de iluminat

Opteaza pentru versiuni decorative si functionale, care sa iti permita sa iti desfasori activitatea si dupa lasarea intunericului. Lampile de perete, felinarele sau proiectoarele solare sunt doar cateva dintre exemplele disponibile. Instaleaza sisteme de iluminat in locuri strategice, astfel incat sa ofere lumina directionata in zonele dorite, cum ar fi cele de relaxare sau o alee. Luminile cu intensitate redusa sau difuza pot fi plasate in zonele periferice pentru a-ti oferi discretie.
 
Poti integra astfel de produse pe garduri. De exemplu, in comert exista perdele din frunze, cu beculete. Un alt lucru pe care il poti face este sa folosesti luminile de accent pentru a evidentia anumite elemente, cum ar fi plantele sau figurinele din ceramica. Pozitioneaza sistemele astfel incat sa nu deranjeze vecinii, dar totusi sa iti ofere intimitate.
 
In timp ce te concentrezi pe obtinerea intimitatii dorite in gradina, este important sa nu neglijezi aspectul estetic al spatiului. Asigura-te ca structurile selectate sunt atat functionale, cat si atragatoare din punct de vedere vizual, astfel incat sa mentii un echilibru. Prin combinarea atenta a formei, texturii si a culorii, poti obtine un decor menit sa iti satisfaca atat necesitatile practice, cat si preferintele individuale.
 
Crearea intimitatii in gradina nu inseamna renuntarea la estetica, ci sa stii ce obiecte sa incluzi. Nu trebuie sa cheltui o avere pe aceste produse mentionate in articol, deoarece le vei gasi la preturi pentru diferite tipuri de buget. Speram sa te ajute sugestiile noastre, iar sfatul nostru este ca indiferent de ceea ce ai alege, sa optezi pentru calitate!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0