Halena, asa cum este cunoscuta in termeni medicali respiratia urat mirositoare, atunci cand apare, cu siguranta are o cauza. Poate aparea din cauza: deshidratarii, din cauza afectarii etanseitatii tractului diestiv, infectiilor cu germeni, etc. Iata cateva sfaturi pentru a scapa de respiratia urat mirositoare:
Mergi la medicul stomatolog constant. Cariile reprezinta o sursa de bacteria in gura, iar daca sunt netratate, acestea produc respiratia urat mirositoare. Consulta un medic stomatolog periodic pentru a preveni aparitia cariilor, dar si pentru a trata daca au aparut probleme. In felul acesta nu vei mai intampina probleme.
Foloseste ata dentara si periaza corect dintii. Igiena orala deficitara poate fi un factor care poate provoca respiratia urat mirositoare. Resturile alimentare pot ramane printre dinti, daca acestia nu sunt periati corect in fiecare zi. Ideal ar fi sa poti peria dintii dupa fiecare masa, dar daca acest lucru nu este posibil, atunci nu trece peste periajul de dimineata si cel de seara. Atunci cand perii dinti, trebuie sa acorzi importanta si gingiilor, dar sa iti perii si limba, pentru a te asigura ca elimini orice bacterii.
Periajul dentar, uneori nu este suficient, asa ca ata dentara este aliatul perfect, care ii vine in ajutor. Ata dentara are rolul de a indeparta orice rest de aliment, care a mai ramas in urma perierii si reuseste sa scoata chiar si cele mai fine si mai mici resturi.
Hidrateaza-te. Consumul altor lichide precum bauturile alcoolice sau cafeaua deshidrateaza si usuca gura, provocand astfel aparitia respiratiei urat mirositoare. Nu sta prea mult timp fara sa bei apa pentru a evita uscarea cavitati bucale. Consuma cel putin doi litri de apa pe zi pentru a-ti hidrata intregul organism.
Fa gargara cu apa si sare. Un alt truc, care te poate ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare este sa faci gargara cu apa si sare. Sarea are rolul de a distruge bacteriile, dar si sa curete mucusul, care se acumuleaza la nivelul amigdalelor.
Foloseste guma de mestecat. Guma are un rol protector si creste fluxul de saliva. Alege sa consumi o guma de mestecat dupa fiecare masa pentru a elimina posibilele alimente care pot ramane lipide dinti. Ai grija, insa, ca guma de mestecat poate contine zahar si nu este indicat sa consume in exces. Zaharul poate inmultii bacteriile deja existente.
Evita anumite alimente care pot provoca respiratie urat mirositoare. Ceapa, usturoiul contin substante volatile, care pot provoca aparitia acestui disconfort. Evita sa le consumi pe timpul zilei, daca nu ai acces la periuta si pasta de dinti. Iar, daca le consumi, fa-o cu moderatie pentru ca eliminarea completa din sange nu trece asa usor.
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!