Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa cresti si sa ingrijesti plantele de aloe vera?

de Sunt Fericita la 2019-10-31
Cum sa cresti si sa ingrijesti plantele de aloe vera?
Aloe vera nu este o planta care doar calmeaza arsurile solare. In momentul in care cresti acasa aloe vera poti construi mai usor un decor tropical in timp ce folosesti periodic gelul in diverse scopuri. Urmand sfaturile de mai jos vei putea foarte usor sa iti tii prietenul aproape ori de cate ori ai nevoie de gel. De asemenea, pentru ca recoltarea se face la cateva saptamani, ai putea sa ai mai multe plante pe care sa le utilizezi.


Cultivarea plantei in interior

O veste foarte buna pentru toti cei care vor sa isi cultive propria planta de aloe vera este faptul ca aceasta si-a castigat renumele pentru rezistenta si pentru faptul ca nu are nevoie de udari dese.

Pentru a o pastra fericita, planteaza aloe intr-un vas special pentru flori cu pamant si humus foarte bine drenat. Cea mai buna solutie este sa amesteci parti egale nisip si sol in ghiveci sau sa cumperi un amestec special suculent. De asemenea, jardinierele se usuca mai repede decat alte recipiente din plastic sau alte materiale.

Planta de aloe ar trebui sa fie replantata atunci cand este foarte mare insa altfel nu este cazul sa te preocupe faptul ca nu are suficient spatiu. Aceasta planta nu are nevoie de conditii speciale pentru a se dezvola.

Plaseaza planta de aloe intr-un loc luminos si insorit. In caz contrar, va ramane in stare latenta si nu va mai creste. Uda planta puternic aproximativ o data la doua saptamani, asteptand pana cand solul se usuca complet. Intrucat aceasta este o specie de desert, mentinerea pamantului umed va provoca putrezirea radacinilor. Frunzele ofilite sau brune semnaleaza, de asemenea, ca ai exagerat foarte mult cu udatul.

Daca vrei, poti muta planta in ghiveci in aer liber pe timpul verii, dar nu o pune in lumina directa a soarelui imediat ce ai scos-o afara.  Puneti-o treptat intr-un loc mai luminos la fiecare cateva zile pentru a preveni supraexpunerea.

Materiale necesare pentru a avea aloe in casa

  • Plante de aloe: 3 plante mature de aloe 
  • Sol special – poti intreba persoana de la care cumperi plantele ce sol trebuie sa folosesti pentru ca acestea sa se dezvole corect
  • Ghivece perfecte – de asemenea, poti cere sfatul vanzatorului si vei afla care sunt cele mai bune ghivece in care aloe vera se dezvolta foarte bine

Daca traiesti intr-un climat cald pe tot parcursul anului poti tine tot timpul aloe vera afara. Temperaturile de inghet vor ucide frunzele, dar trebuie sa iti faceti griji cu privire la solul inghetat, deoarece acesta va ucide radacinile si planta nu se va mai putea regera.


Cand alegi un loc in care sa plantezi aloe vera in sol, cauta sol foarte bine drenat. Gasind un astfel de loc nu vei mai fi nevoit sa uzi aloe vera decat atunci cand este seceta. Daca nu a plouat luni intregi, uda foarte bine planta, apoi lasa solul sa se usuce din nou.

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de aloe vera

Ca bonus, aloe va produce din cand in cand o tulpina inalta cu flori mici, in forma de clopot . Odata ce florile se ofilesc, poti smulge tulpina de la baza.

Un alt aspect demn de mentionat este faptul ca plantele de aloe produc si plante noi, mai mici, perfecte pentru inmultire. Daca observi unul dintre acesti „bebelusi”, scoate pamantul si indeparteaza radacinile diferitelor plante, replantandu-le in recipiente separate.

Daca vrei sa le oferi prietenilor plante de aloe, poti incerca si varianta de transfer prin incoltire, taind cateva frunze. Taie la aproximativ 3 centimetri de la varful frunzei apoi pune capetele taiate in jos intr-un recipient cu apa si cateva substante organice. Desi nu toate aceste parti de planta se vor regenera, unele vor incolti si vor genera minuscule noi la baza. Asteapta pana cand aceasta noua planta creste cu cativa centimetri inainte de a o planta.

Cum se recolteaza aloe vera?

Pe langa faptul ca asigura un decor frumos, frunzele de aloe contin un gel transparent, care este un remediu popular pentru mai multe afectiuni ale pielii in primul rand. specialistilor, aceasta substanta poate scurta vindecarea arsurilor de gradul I si II si poate favoriza vindecarea ranilor. Aplicarea gelului de aloe pe piele ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea acneei si a roseatii cauzate de psoriazisul usor pana la moderat. Cu toate acestea, specialistii nu nu recomanda ingerarea de aloe deoarece o cantitate prea mare poate genera leziuni renale.

Avand in vedere acest lucru, poti smulge o frunza de aloe (cat mai aproape de tulpina) atunci cand ai nevoie si sa freci capatul suculent pe o arsura cauzata de soare sau pe un loc dureros.

Unii oameni doresc sa foloseasca si sucul de aloe vera ca balsam de par, demachiant sau chiar gel impotriva acneei. Desi nu exista nicio garantie ca va functiona la fel de bine cu unele dintre produsele tale preferate, poti obtine mai mult suc, taind varful pe lungime si scotand continutul cu o lingura. Atata timp cat planta ramane sanatoasa, va face tot mai multe frunze din care vei putea exreage seva si gel de aloe vera.

Daca stii ca ai nevoie des de gel sau faci produse cosmetice hand made in care pui aloe este necesar sa ai mai multe plante deoarece nu se recomanda recoltarea completa iar planta trebuie sa ramana cu frunze. Avand in vedere cat de usor este sa se dezvolte o astfel de planta acum este mult mai simplu sa obtii sucul dorit si gelul, cultivand propriile ghivece de aloe vera.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0