Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti descoperi slujba de vis

Cum sa-ti descoperi slujba de vis
Cu totii vrem sa ajungem acolo. Dar, similar cu gasirea dragostei adevarate, acesta este un scop pe care-l impartaseste toata lumea. Fiindca, nu-i asa, de-a lungul unei vieti muncim 90.000 de ore – o gramada de timp ce nu merita irosit pe ceva de care nu suntem pasionati, conform inc.com. Auzim mereu cat de dura, de competitiva si de brutala este piata muncii. Slujba de vis pare un deziderat imposibil. Este deci extrem de simplu sa ajungi sa te blochezi, sa te simti descurajat si frustrat.


Ce-ar fi daca o schimbare de atitudine si perspectiva ar putea fi cheia? 
Identificarea unei cariere ideale nu este ca o simpla plimbare prin parc, dar nici nu este o fantezie. Lista de verificare de mai jos contine obiective realizabile pe care trebuie sa le bifezi. Citeste-le si afla ce mai ai de imbunatatit.
1. Afla care este cel mai mare talent al tau, invata sa vorbesti clar si cu incredere despre el.
Ai nevoie, in acest caz, de sprijinul celorlalti. Stii cand esti bun la ceva, cand cei din jur ti-o spun, numai ca te straduiesti sa fii cat mai obiectiv in ceea ce te priveste. Totusi, odata ce ai indicii privind ceea ce ar putea fi talentul tau si ii gasesti un scop, te poti conecta strategic cu slujba ta. Cum?
In primul rand, afla care iti este talentul: intreaba 10 colegi daca ai o abordare specifica a activitatii pe care o intreprinzi. 
Apoi gaseste-ti scopul: aloca-ti o ora sa te gandesti la toata viata ta, concentrandu-te in special pe provocarile cu care te confrunti. Au existat momente importante care te-au marcat? Ai primit vreodata feedback care te-a schimbat? Odata ce identifici provocarea numarul unu, aceasta devine piatra de hotar a scopului tau, pentru ca a-i ajuta si pe altii sa depaseasca aceeasi provocare (fie ca este un membru al echipei, fie al firmei) este ceea ce duce la o cariera implinita.
2. Dedica-te aflarii sau crearii unei slujbe ideale.
Ai auzit vreodata de cineva care si-a implinit o dorinta fara a se dedica complet acesteia? Nu cred.
3. Fii realist in privinta nevoilor tale financiare elementare, dar nu uita ca, acolo unde este pasiune, vin si banii.
In lumea reala, este important sa-ti dai seama de cati bani ai nevoie pentru a trai si ce tip de slujba te ajuta sa-i obtii. Chiar daca nu ajungi in varf din prima zi, asigura-te ca iti acoperi nevoile elementare. Pasiunea este importanta, dar nu-ti poti construi slujba de vis daca nu-ti poti plati facturile.
4. Ai multa rabdare. Pot trece chiar 10 ani pana sa devii un antreprenor care a avut succes ‘peste noapte’.
Pot trece doi, cinci, zece sau chiar mai multi ani pana sa dai de combinatia perfecta. Pe drumul presarat cu incercari si erori, orienteaza-te dupa o traictorie pozitiva. Unora le ia mai mult decat altora. Uita-te dupa succesele mici, incarca-te cu ele si iti va fi bine.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltare personala

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0