Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se pastreaza corect nautul fiert?

de SuntFericita.ro la 2024-08-30
Cum se pastreaza corect nautul fiert?
Nautul, cunoscut si sub numele de garbanzo sau bob, este o leguminoasa versatila, bogata in nutrienti si foarte populara in bucataria globala.


Fie ca il folosesti in retetele indiene de curry, in salatele mediteraneene sau in preparatele originare din Orientul Mijlociu, nautul fiert este o sursa excelenta de proteine vegetale, fibre, vitamine si minerale. Tocmai din acest motiv este important sa stii cum sa-l pastrezi corect pentru a-i mentine optim gustul, textura si nutrientii.
 
Iata cateva sfaturi despre cum sa pastrezi corect nautul fiert:
 
Raceste-l corect:
 
Dupa ce l-ai fiert, este esential sa il racesti. Toarna-l intr-o sita si clateste-l sub apa rece pentru a stopa procesul de gatire. Lasa-l sa se scurga bine inainte de a-l depozita.
 
Stocheaza-l in recipiente ermetice: 
 
Transfera-l in recipiente ermetice sau pungi cu inchidere etansa. Asigura-te ca nu raman resturi de apa, deoarece umiditatea excesiva poate duce la dezvoltarea mucegaiului.
 
Adauga putin ulei de masline: 
 
Un truc pentru a mentine aceasta leguminoasa mai putin uscata este sa adaugi o lingura de ulei de masline in recipient inainte de a-l sigila. Uleiul va crea o bariera care impiedica nautul sa se usuce si sa-si piarda textura.
 
Eticheteaza si dateaza recipientul: 
 
Pentru a te ajuta sa urmaresti cat timp a fost depozitat, eticheteaza recipientul cu data la care a fost fiert. Acest lucru te va ajuta sa te asiguri ca il consumi inainte sa isi piarda calitatea.
 
Depoziteaza-l in frigider sau congelator: 
 
Nautul fiert trebuie pastrat la temperaturi scazute pentru a preveni deteriorarea rapida. Daca intentionezi sa il consumi in urmatoarele zile, pastreaza-l in frigider la o temperatura de aproximativ 4-5°C. Daca doresti sa il pastrezi mai mult timp, il poti congela. In acest caz, ambaleaza-l in pungi etanse si pastreaza-l la congelator. Acesta poate fi pastrat acolo timp de aproximativ 2-3 luni.
 
Foloseste-l in diverse retete: 
 
Acest tip de leguminoasa este un ingredient foarte versatil, capabil sa aduca o nota delicioasa intr-o varietate de preparate. De la salate si risotto-uri aromate pana la paste cremoase si curry-uri exotice, acesta poate transforma orice masa intr-o aventura culinara de neuitat.


Reincalzeste-l cu grija: 
 
Atunci cand reincalzesti nautul fiert, fa-o cu grija pentru a evita suprafierberea sau uscarea excesiva. Foloseste cuptorul cu microunde sau adauga-l in reteta pe care doresti sa o prepari cat mai aproape de finalul gatirii.

Pastrarea corecta a nautului iti va permite sa te bucuri de aceasta leguminoasa delicioasa si nutritiva pentru mai mult timp. Cu aceste sfaturi simple te poti asigura ca preparatul tau ramane proaspat si gustos, indiferent de momentul in care decizi sa-l utilizezi in bucatarie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016