Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum vor fi sanctionati parintii care nu isi vaccineaza copiii

de Sunt Fericita la 2016-04-08
Cum vor fi sanctionati parintii care nu isi vaccineaza copiii
Un proiect legislativ aflat in dezbatere publica cere aplicare legii Protectiei Copilului pentru cazurile in care parintii refuza sa ii vaccineze pe cei mici.


Proiectul prevede o perioads de 18 luni pentru parintii care refuza vaccinarea, timp in care acestia vor fi chemati de medicul de familie pentru a fi informati despre riscurile si beneficiile vaccinarii copiilor. Daca parintii refuza in continuare vaccinarea, acestia vor fi chemati in fata unei comisii de specialitate si daca nici atunci nu permite vaccinarea celor mici se va ajunge in instanta, unde se poate aplica legea Protectiei Copilului, conform proiectului legislativ.

Toti copiii vaccinati vor fi inregistrati de medicii de familie in registrul electronic al vaccinurilor.

Vaccinarea copiilor, desi este numita obligatorie, este in fapt doar o recomandare, mai prevede proiectul.

Cu toate acestea, initiatorii subliniaza ca cei mici vor intampina dificultati la inscrierea la scoala si gradinita daca nu sunt vaccinati.

"Copiii nu vor putea intra in colectivitati daca nu vor face dovada vaccinarii complete conform schemei. Nu va fi restrictionat accesului copilului la educatie. Se va merge la comisia judeteana, iar parintele va primi termen de un an sa isi vaccineze copilul", a explicat directorul din cadrul Ministerului Sanatatii.

Proiectul prevede si despagubiri financiare pentru parintii ai caror copii au suferit reactii adverse din cauza vaccinarii.

"Trebuie sa ne asumam ca nu avem o informare corecta si completa asupra a ceea ce inseamna vaccinurile, care sunt avantajele si riscurile. Statul isi asuma responsabilitatea in cazul unor reactii adverse. In cazul unor complicatii, acestea vor fi despagubite de statul roman. Soc anafilactic, meningita, encefalita, sunt printre riscurile care apar odata la un milion de doze administrate. Nimeni nu spune ca aceste riscuri exista. Complicatiile bolii sunt mai grave si mai serioase decat o forma mai usoara a bolii, cu complicatii care pot fi reversibile prin tratament", a anuntat directorul din cadrul Ministerului Sanatatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0