Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii din sistemul de asistenta sociala nu vor sa se vaccineze obligatoriu

de Sunt Fericita la 2021-09-09
Angajatii din sistemul de asistenta sociala nu vor sa se vaccineze obligatoriu
Angajatii din sistemul de asistenta sociala reprezentati de Sanitas spun ca nu vor sa se vaccineze obligatoriu, intrucat aceasta masura ar incalca mai multe drepturi fundamentale.


Angajatii din sistemul de asistenta sociala reprezinta una dintre cele mai afectate categorii de lucratori in perioada pandemiei de Covid-19, arata sindicalistii.
 
"In aprilie 2021, prin Ordonanta Militara nr. 8, i-ati izolat cate doua saptamani la locul de munca, in centrele de asistati social, sub amenintarea raspunderii contraventionale sau penale in cazul in care refuzau acest lucru. Perioada de izolare la locul de munca a fost urmata, obligatoriu, de una similara de izolare la domiciliu. Nu v-a interesat daca au cu cine sa-si lase proprii copii acasa timp de doua saptamani, nu v-a interesat situatia familiilor lor in asa-numita perioada de izolare preventiva! Ba mai mult, unele centre au continuat aceasta practica, in mod abuziv, mai bine de doua luni! Le-ati promis in aprilie 2020, prin OUG 43, primirea unui stimulent de risc de 2.500 de lei/luna pentru perioada starii de urgenta si apoi ati amanat acordarea acestor sume, sub diferite pretexte, mai bine de un an si jumatate!", transmite Sanitas.
 
Potrivit sindicatului, promisiunile au continuat in mai 2020 prin OUG 82, care prevedea un nou stimulent de risc de 1.150 de lei brut, de care ar fi trebuit sa beneficieze cei care au stat izolati la locul de munca.
 
"Nici banii acestia nu au ajuns la angajati! Le-ati promis acordarea cresterilor salariale prevazute prin Legea salarizarii bugetare si apoi ati inghetat aplicarea legii! Acum vreti sa impuneti obligativitatea vaccinarii anti-Covid 19. Si pentru a pastra aparenta unei alegeri, oferiti o asa-zisa alternativa: testarea saptamanala, costurile fiind suportate de angajat! Sunteti constienti ca aceste testari reprezinta mai mult de jumatate din salariul lunar al unor categorii de salariati dintr-un centru social?", se arata in postare.
 
Proiectul de Ordonanta de urgenta aflat in dezbatere este, din punctul de vedere al Federatiei Sanitas, un instrument prin care se incalca un drept fundamental al oricarui cetatean dintr-un stat de drept, acela de a decide asupra propriei persoane.
 
In acest context, Federatia Sanitas din Romania, organizatie sindicala nationala reprezentativa la nivelul Sectorului de activitate "Asistenta sociala'', solicita Ministerului Muncii si Protectiei Sociale ca, in calitate de initiator al proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, sa retraga documentul din circuitul de avizare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre angajati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre asistenta social

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0