Produsele de demachiere disponibile in magazine si in farmacii sunt numeroase, astfel ca vei gasi rapid diverse lotiuni tonice de calitate, ape micelare, demachiante crema, spuma sau pe baza de uleiuri. Insa, pentru ca acestea sa fie eficiente este nevoie ca demachierea sa se realizeze corect. Iata cateva sfaturi utile in acest sens:
Cand trebuie sa te demachiezi?
Demachierea trebuie facuta atat dimineata, cat si seara. Atunci cand te demachiezi dimineata, inlaturi excesul de sebum secretat pe timpul noptii. Seara, prin demachiere indepartezi machiajul, impuritatile si sebumul, iar astfel obtii o piele curata si reimprospatata. Demachiarea este importanta indiferent daca folosesti sau nu machiaj, pentru ca in timpul zilei, dar si pe durata noptii, transpiratia si murdaria se acumuleaza pe ten, cauzand iritatii si multe alte problemele ale pielii.
Care este ordinea corecta de demachiere?
Cel mai bine este sa incepi demachierea cu buzele, mai ales daca obisnuiesti sa folosesti rujuri colorate, pentru a nu risca mai apoi sa le intinzi pe toata fata. Continua cu ochii, pentru care iti recomandam sa folosesti demachiante speciale. De exemplu, daca ai folosit make-up, utilizeaza produse pe baza de uleiuri, ori creme sau lotiuni care nu irita ochii. In etapa de demachiere urmeaza mai apoi restul fetei, pe care trebuie sa o cureti cu ajutorul unor cosmetice potrivite tipului tau de ten. Daca ai tenul gras, o spuma demachianta este ideala deoarece are un efect de degresare intens si patrunde foarte bine in pori pentru a elimina sebumul si resturile de machiaj. Pentru tenul normal sau uscat, poti opta pentru crema sau lapte demachiant, doua produse care curata si revigoreaza tenul fara sa lase senzatia de piele care strânge. E important sa eviti produsele de ingrijire a tenului care nu ti se potrivesc, deoarece ele reprezinta o cauza a porilor dilatati.
Ce poti folosi pentru curatarea tenului daca nu ai la indemana demachiantul?
Sunt situatii in care nu ai cu tine demachiantul pe care il folosesti in mod normal. In astfel de cazuri, ai la indemana cateva solutii la care poti apela dar pe care nu ti le recomandam, insa, pe termen lung. Samponul pentru bebelusi te poate ajuta sa iti cureti tenul, acesta eliminand inclusiv rimelul rezistent la apa. La fel de potrivit pentru demachierea ochilor mai ales este uleiul de masline, care poate inlocui cu succes orice lotiune demachianta. Apa si sapunul se afla si ele printre variantele de demachiere in lipsa unor produse dedicate, insa cel mai probabil va fi nevoie sa iti hidratezi foarte bine pielea dupa folosirea lor, avand in vedere ca majoritatea sapunurilor produc uscarea tenului.
Inainte de a merge la culcare, ocupa-te de tenul tau si demachieaza-te corespunzator. Niciodata nu ar trebui sa adormi cu machiajul pe fata, deoarece, nu doar ca vei murdari asternuturile, dar te vei confrunta cu diverse probleme ale pielii, cum ar fi acneea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!