Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Demachierea - cum trebuie facuta corect?

de Sunt Fericita la 2020-08-27
Demachierea - cum trebuie facuta corect?
Demachierea este o etapa esentiala pentru o piele frumoasa si sanatoasa, de aceea nu ar trebui sa sari peste acest pas in rutina ta zilnica. Curatarea tenului este benefica indiferent daca folosesti sau nu produse de machiaj, deoarece pielea fetei este expusa zilnic unor numerosi factori nocivi, cum ar fi praful sau excesul de sebum.


Produsele de demachiere disponibile in magazine si in farmacii sunt numeroase, astfel ca vei gasi rapid diverse lotiuni tonice de calitate, ape micelare, demachiante crema, spuma sau pe baza de uleiuri. Insa, pentru ca acestea sa fie eficiente este nevoie ca demachierea sa se realizeze corect. Iata cateva sfaturi utile in acest sens:

Cand trebuie sa te demachiezi?

Demachierea trebuie facuta atat dimineata, cat si seara. Atunci cand te demachiezi dimineata, inlaturi excesul de sebum secretat pe timpul noptii. Seara, prin demachiere indepartezi machiajul, impuritatile si sebumul, iar astfel obtii o piele curata si reimprospatata. Demachiarea este importanta indiferent daca folosesti sau nu machiaj, pentru ca in timpul zilei, dar si pe durata noptii, transpiratia si murdaria se acumuleaza pe ten, cauzand iritatii si multe alte problemele ale pielii. 

Care este ordinea corecta de demachiere?

Cel mai bine este sa incepi demachierea cu buzele, mai ales daca obisnuiesti sa folosesti rujuri colorate, pentru a nu risca mai apoi sa le intinzi pe toata fata. Continua cu ochii, pentru care iti recomandam sa folosesti demachiante speciale. De exemplu, daca ai folosit make-up, utilizeaza produse pe baza de uleiuri, ori creme sau lotiuni care nu irita ochii. In etapa de demachiere urmeaza mai apoi restul fetei, pe care trebuie sa o cureti cu ajutorul unor cosmetice potrivite tipului tau de ten. Daca ai tenul gras, o spuma demachianta este ideala deoarece are un efect de degresare intens si patrunde foarte bine in pori pentru a elimina sebumul si resturile de machiaj. Pentru tenul normal sau uscat, poti opta pentru crema sau lapte demachiant, doua produse care curata si revigoreaza tenul fara sa lase senzatia de piele care strânge. E important sa eviti produsele de ingrijire a tenului care nu ti se potrivesc, deoarece ele reprezinta o cauza a porilor dilatati

Ce poti folosi pentru curatarea tenului daca nu ai la indemana demachiantul?

Sunt situatii in care nu ai cu tine demachiantul pe care il folosesti in mod normal. In astfel de cazuri, ai la indemana cateva solutii la care poti apela dar pe care nu ti le recomandam, insa, pe termen lung. Samponul pentru bebelusi te poate ajuta sa iti cureti tenul, acesta eliminand inclusiv rimelul rezistent la apa. La fel de potrivit pentru demachierea ochilor mai ales este uleiul de masline, care poate inlocui cu succes orice lotiune demachianta. Apa si sapunul se afla si ele printre variantele de demachiere in lipsa unor produse dedicate, insa cel mai probabil va fi nevoie sa iti hidratezi foarte bine pielea dupa folosirea lor, avand in vedere ca majoritatea sapunurilor produc uscarea tenului. 

 

Inainte de a merge la culcare, ocupa-te de tenul tau si demachieaza-te corespunzator. Niciodata nu ar trebui sa adormi cu machiajul pe fata, deoarece, nu doar ca vei murdari asternuturile, dar te vei confrunta cu diverse probleme ale pielii, cum ar fi acneea. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0