Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii care fac teme mai multe de o ora pe zi au rezultate mai slabe fata de colegii lor

de Sunt Fericita la 2015-03-31
Elevii care fac teme mai multe de o ora pe zi au rezultate mai slabe fata de colegii lor
Expertii in educatie arata ca micutii care petrec prea mult timp in fiecare zi rezolvandu-si temele pentru la scoala au rezultate mai slabe. Copiii dvs. cate ore pe zi petrec citind si rezolvand exercitii?


Un studiu realizat de cercetatorii Universitatii Oviedo arata ca elevii din invatamantul preuniversitar nu ar trebui sa petreaca mai mult de o ora rezolvand temele pentru a doua zi la scoala.

Dupa ce au analizat comportamentul a aproximativ 8.000 de copii inscrisi in ciclul gimnazial, oamenii de stiinta au descoperit ca micutii care petrec peste 2-3 ore pe zi rezolvand teme au cele mai slabe rezultate la invatatura.

In schimb, colegii lor care isi termina temele in cel mult 60-70 de minute se numara printre cei mai buni elevi din clasa si obtin rezultate mai bune la teste.

"Timpul optim pe care un elev ar trebui sa-l petreaca pe zi facand teme este de 60-70 de minute", avertizeaza in urma incheierii studiului, initiatorul acestuia, profesorul Javier Suarez-Alvarez.

"Studiul nostru arata ca nu este necesar sa faci multe teme, ci sa sa faci teme in mod sistematic in ideea de a educa o disciplina de munca si de a deveni autonom, de a ajunge sa inveti singur", adauga initiatorul studiului.

In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca dupa primele 60 de minute de lectii, elevii isi pierd concentrarea si nu mai dau randamentul asteptat, asadar urmatoarea perioada in care incearca sa continue temele este de fapt o pierdere de timp.

Acestia recomanda ca, in cazurile speciale, in care temele nu pot fi efectuate in 60 de minute, dupa aceasta perioada sa fie facuta o pauza. Fie pentru o gustare, fie pentru o plimbare de cateva minute in aer liber, pauza in milocul lectiilor asigura reluarea concentrarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi parinti

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0