Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inapoi la scoala: ce facem cu copiii somnorosi?

de Ana-Maria Tudor la 2014-09-04
Inapoi la scoala: ce facem cu copiii somnorosi?
Vacanta de vara deja a intrat pe ultima suta de metri, iar boboceii nostri urmeaza sa se intoarca la scoala peste o saptamana. Ce ne facem daca s-au obisnuit sa doarma pana tarziu si sa leneveasca intreaga zi la desene sau in parc?


Probabil este o intrebare la care se gandesc multi dintre parintii micutilor care urmeaza sa intre la clasa pregatitoare, clasa I sau sa reia cursurile ciclului primar. Pentru elevii mai mari deja nu trebuie sa ne mai facem griji, caci ei stiu mai bine ce au de facut!

Ei bine, dragi parinti, este momentul sa puneti piciorul in prag, macar acum, in ultima saptamana de vacanta, daca toata vara micutii dvs. si-au facut de cap. Si nu in sensul rau al cuvantului, ne referim doar la trezitul tarziu, nerespectarea orelor de masa si programul prelungit de joaca!

In ultima saptamana de vacanta este indicat sa ii obisnuiti pe cei mici sa se trezeasca de dimineata! Incep cursurile la ora 8:00? Inseamna ca pe la 6:30 este cazul sa se trezeasca, pentru a ajunge in timp util la scoala si a manca si un sandwich pe fuga. Ei bine, acest obicei il veti repeta in ultimele sapte zile de vacanta, daca nu va doriti sa luptati cu morile de vant in prima zi de scoala!

In sapte zile de trezit constant la aceeasi ora, copiii isi vor regla ceasul interior, astfel incat in prima zi de scoala sa nu fie somnorosi si sa ajungeti cand festivitatea de deschidere a noului an scolar s-a incheiat.

O sa aveti mai putin de munca in aceasta saptamana daca ii obisnuiti pe copii sa se si culce seara la aceeasi ora, eventual in jurul orei 21:00.

De asemenea, in aceasta saptamana ii veti obisnui pe copii sa doarma cel putin o ora la pranz si sa respecte fiecare dintre cele trei mese ale zilei: un sandwich cand se trezesc (6:30), gustare la ora 10:00 (pe care ar lua-o in pauza de la scoala), pranzul intre 12:00-13:00, gustare la 16:00 (dupa ce se trezesc) si cina la maximum 19:00.

Cei mici vor face ultimele teme sau exercitii recapitulative in intervalul 8:00-12:00, ca si cum ar fi la scoala, iar dupa somnul de pranz, este indicata o ora de lectura suplimentara/deslusire a tainelor alfabetului, in functie de varsta micutilor, daca va doriti sa intre cu dreptul in noul an scolar!

Suna crunt, la prima vedere, insa o saptamana de "repetitii" ii va ajuta pe micutii dvs. sa se obisnuiasca rapid si sa se acomodeze mai usor cu intoarcerea la scoala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0