Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce greseli fac parintii in procesul educational al copiilor

de Ana-Maria Tudor la 2015-02-25
Ce greseli fac parintii in procesul educational al copiilor
Cine este parinte si nu greseste? Nu exista! Ne iubim prea mult copiii, iar de dragul lor suntem dispusi sa facem multe lucruri si sa renuntam la si mai multe.


Tocmai din prea multa iubire pentru micutii nostri, din pasiunea pe care o dedicam meseriei de parinte, de multe ori gresim. Iar greselile noastre se reflecta in educatia celor mici.

Portal Invatamant a realizat un material in care a explicat in detaliu care sunt principalele greseli pe care le fac parintii in educatia copiilor lor. Dintre acestea, amintim:

Ii rasfatam - Din iubire, normal! Dar este gresit! Cand nu suntem langa ei trebuie sa stie si sa poata sa se descurce singuri, pentru ca nu va fi nimeni acolo care sa ii cocoloseasca, sa le ia apararea, sa ii salveze de critici. Iar atunci se vor simti lipsiti de aparare daca sunt obisnuiti sa fie extrem de protejati si de razgaiati!

Ii certam - Gresim noi, ca parinti, cu atat mai mult ei, care de multe ori nu realizeaza ceea ce fac. Este normal sa ii dojenim atunci cand nu ne asculta, insa evitati sa ridicati tonul la copii si cu atat mai mult, nu apelati un comportament violent! Ar putea suferi traume majore din aceasta cauza, s-ar putea indeparta de dvs. si in niciun caz nu vor apela la dvs. atunci cand vor da de greu.

Nu le cerem parerea - Oricat de mici ar fi, trebuie intotdeauna sa ii consultam atunci cand luam o decizie care ii afecteaza. De exemplu, daca ne gandim sa ii mutam la o alta scoala sau daca decidem sa ne mutam in alt oras. Ei si-au creat propriile legaturi, conexiuni cu lumea in care traiesc, cu persoanele pe care le intalnesc, cu camera in care dorm. O astfel de decizie trebuie sa fie bine cantarita si mai ales, copiii trebuie consultati intodeauna!

Cititi mai multe despre greselile pe care le fac parintii in educatia copiilor aici >>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre educatie copii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0