Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gateste turceste: Invata cum sa gatesti cu infuente turcesti!

de Sunt Fericita la 2014-08-01
Gateste turceste: Invata cum sa gatesti cu infuente turcesti!
Retetele culinare turcesti sunt deosebit de gustoase, sanatoase si foarte apreciate de persoanele care tin dieta. Foarte des vei vedea sute de feluri de mancare in care carnea nu prea are ce cauta. Flosesc foarte multe legume, seminte, oleaginoase, fructe confiate si sosuri de iaurt.


Daca privesti catre cele mai multe retete culinare turcesti, legumele au o pondere de cca 70%. Carnea nu este nici pe departe asa de des consumata cum se intampla in alte bucatarii traditionale.

Un aspecte interesant este ca in bucataria turceasca se folosesc multe vinete, bulgur de grau (un fel de grau spart care se transforma in pilaf sau umplutura pentru chitfele si sarmale), fasole, linte, iaurt.

Acestea sunt primele ingrediente care imi vin in minte cand ma gandesc la bucataria lor.

O bautura delicioasa este ayranul: iaurt amestecat cu gheata sparta marunt, un praf de sare si cateva frunze de menta.

O alta bautura delicioasa este salepul. Este facuta din tuberculi de orhidee si are un gust fenomenal. Se gaseste la orice magazin cu specific turcesc. O gasiti la cutii de pudra care se dizolva in apa calduta.

Ce mai gasim interesant in bucaratia turceasca? Lintea rosie. Nu cred ca am intalnit un alt tip de bucatarie in care lintea rosie sa fie asa de des si bine folosita. Cum o prefera ei? In supa de linte rosie. Este geniala, va spun drept.

Daca mancati o singura data, veti recunoaste cu mana pe inima ca da dependenta. Cum se face? In doua vorbe si trei minciuni, lintea se clateste in apa rece. Se fierbe alaturi de 1 morcov, 1 ceapa rosie, jumatate de telina. Totul se da la blender cand sunt legumele fierte si se amesteca cu oregano, sare si cateva ulei de masline. Este o mancare divina.

Ce se mai consuma in bucataria turceasca? Multe masline, insa foarte bune. Am fost de curand la un festival turcesc si am plecat acasa cu cateva pungi de masline, unele mai delicioase decat altele.

POfta mare si nu uitati sa descoperiti si alte tipuri de bucatarii traditionale!

sursa foto: www.freegreatpicture.com


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Cele mai citite articole

Inca din copilarie, ai vazut macar o data bijuterii cu perle, pe care bunicile le pastrau la loc de ...
O vacanta activa, plina de adrenalina, in care sa descoperi peisaje inedite si sa ai parte de noi ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Gateste sanatos: Top 5 retete Bio
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0