Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Harry Potter - cifrele magice ale unei francize de succes

Harry Potter - cifrele magice ale unei francize de succes
Saga "Harry Potter" reprezinta unul dintre cele mai mari succese din istoria cinematografiei si a editarii de carte, avand peste 400 de milioane de romane vandute, traduse in 69 de limbi in 200 de tari, si incasari de peste 6,4 miliarde de dolari aduse de primele sapte filme. "Harry Potter si Piatra Filosofala", prima carte din aceasta saga scrisa de autoarea britanica J. K. Rowling, a fost publicata in 1997, dupa ce manuscrisul a fost respins de 12 edituri. Volumul a fost tiparit, intr-o prima faza, doar intr-o mie de exemplare, dintre care 500 erau destinate bibliotecilor.


De atunci, peste 400 de milioane de exemplare au fost vandute in 200 de teritorii si traduse in 69 de limbi straine, inclusiv in latina. J. K. Rowling si-a lansat in urma cu cateva zile un nou site, intitulat "Pottermore", care va servi drept un punct de vanzare pentru versiunile digitalizate ale romanelor.

J. K. Rowling este singurul scriitor din lume cu o avere de peste un miliard de dolari, potrivit revistei americane Forbes.

Daniel Radcliffe, interpretul personajului Harry Potter, este cel mai bogat dintre actorii britanici care nu au implinit inca varsta de 30 de ani - averea lui este de 42 de milioane de lire sterline (46 milioane de euro), devansandu-le pe cele ale colegilor sai din aceasta franciza, Emma Watson (Hermione Granger, 22 de milioane de lire sterline) si Rupert Grint (Ron Weasley, 20 de milioane de lire sterline), potrivit listei intocmite de saptamanalul britanic The Sunday Times.

Primele sapte filme reprezinta franciza cinematografica care a obtinut cele mai mari incasari in box office-ul mondial, devansand francizele "James Bond" si "Razboiul stelelor", cu un total de 6,4 miliarde de dolari, potrivit reprezentantilor studiourilor Warner Bros.

Primul film, lansat in 2001, a obtinut, de altfel, si cele mai mari incasari - 974,7 milioane de dolari.

Harry Potter a facut, de asemenea, obiectul unor politici de merchandising bine alcatuite - articole vestimentare, jocuri video, ursuleti de plus, vesela, lenjerie de pat, carti de colorat si dulciuri -, cu incasari estimate la cel putin un miliard de dolari in fiecare an.

Un parc tematic a fost deschis in orasul Orlando din statul american Florida, in iunie 2010, sub numele "The Wizarding World of Harry Potter". Dupa ce amenajarea sa a costat 200 de milioane de dolari, acest parc aduce profituri aflate intr-o crestere exponentiala de la inaugurare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre harry potter

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0