Pregatirea mancarii. Implica copiii in procesul de gatire si nu le cere ajutorul doar in activitatile tipice precum punerea mesei sau procurarea bauturilor. Da-le sentimentul ca isi pregatesc singuri mancarea si ca tu doar ii ajuti.
Astfel rezolvi mai multe lucruri dintr-o miscare: mancarea e gata, ai pregatit un viitor bucatar, ati petrecut timp impreuna si copilul infloreste datorita sentimentului ca a realizat ceva.
Spalarea rufelor. Simplifica problema rufelor, ce inghite atata timp, preluand obiceiurile unei spalatorii profesionale: se vor spala doar acele lucruri pe care copiii tai le vor aduce la spalatoria familiara. Si tot acolo vor trebui sa vina sa isi ia lucrurile spalate. Acest lucru functioneaza si la copiii mai mici (pe ei insa va trebui sa-i ajuti sa-si puna hainele in dulap) si doar trebuie transformat in obisnuinta. Daca copiii vor crede ca este doar o magie ca dulapul de haine
sa fie mereu bine umplut, atunci nu vor invata niciodata sa tina singuri o gospodarie. Pe masura ce cresc copiii, trebuie sa-i implici din ce in ce mai mult in diversele actiuni: umplerea masinii de spalat, introducerea prafului de spalat, golirea masinii de spalat, punerea rufelor la uscat, impaturirea lor si, intr-o buna zi, chiar calcatul. Acest lucru este valabil si pentru baieti! Sau chiar in mod special pentru ei!
Imbracarea. Invata-ti copiii cat se poate de timpuriu sa se imbrace singuri. Discutati seara care dintre piesele de imbracaminte le pot folosi si a doua zi si care trebuie duse la „spalatorie“. Astfel eviti scene neplacute in timpul micului dejun („Cu acest pulover murdar vrei sa te duci la gradinita?“). Un truc frumos este „omuletul din imbracaminte“: seara intinzi pe jos toate hainele pe care copilul tau urmeaza sa le imbrace de dimineata, ca si cand un copil complet imbracat s-ar fi intins pe jos si apoi corpul sau a disparut in mod magic.
Finante. De indata ce copilul tau cunoaste cat de cat cifrele, poti sa-l inveti ce inseamna banii si sa-i dai in mod regulat cate ceva. Consulta-te cu alti parinti in privinta sumei. Mai tarziu este de preferat sa stabiliti sa-i dai in mod regulat o suma mai mare drept bani de buzunar. Pe langa aceasta insa, nu-i vei mai da nimic in plus. Astfel iti inveti copilul sa-si administreze autonom finantele de la o varsta cat mai frageda. Va invata ca, daca economiseste regulat bani, sunt posibile achizitionari mai valoroase si ca poate fi problematic sa imprumute bani pentru a-si cumpara ceva.
Masinile si copiii. Semnele de circulatie nu sunt foarte eficiente in a-i indemna pe soferi sa con- duca mai incet fiindca in apropiere sunt copii care se joaca. Mai simplu si mai eficient este ca, in timpul cat copiii se joaca afara, sa pui vizibil jucarii de copii la marginea drumului, de exemplu un bobbycar sau o roaba mica. Cel mai bine ar fi sa fie rasturnate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"