Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Joaca, un element esential pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului tau!

de Sunt Fericita la 2015-05-28
Joaca, un element esential pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului tau!
Toti cercetatorii sunt de acord ca joaca este vitala pentru un copil. Pe langa faptul ca ii dezvaluie copilului felul cum functioneaza mediul inconjurator, joaca ii stimuleaza imaginatia, creativitatea si capacitatea de a gasi solutii pentru probleme diverse – de aceea, ea trebuie privita ca o activitate ce formeaza si modeleaza inteligenta.


Joaca este o experienta de-a dreptul captivanta pentru un copil. Ii ofera o satisfactie incredibila, il acapareaza cu totul, iar a-l observa in timp ce se joaca este un spectacol care iti poate taia respiratia.

Celebrul medic Sigmund Freud a remarcat chiar ca “fiecare copil care se joaca se comporta ca un scriitor creativ, prin faptul ca el isi creeaza o lume proprie sau, mai degraba, rearanjeaza lucrurile din lumea sa intr-o maniera noua, care ii face placere” .

Iar gandirea creativa poata fi vazuta in mod clar si ca o modalitate de rezolvare a problemelor. Cand copilul isi foloseste imaginatia (in joc), el devine mai creativ, are performante scolare mai bune si abordeaza mai usor si mai eficient procesul de gasire a unor solutii.

Iti prezentam aici 18 jocuri excelente pentru dezvoltarea armonioasa a micutului tau, in cadrul unei oferte super-avantajoase de 1 iunie!

Din pacate, in ultimii ani se observa o tendinta de limitare a timpului de joaca pentru copii. Cei mici intra in structuri de invatamant de la o varsta foarte frageda (cresa, gradinita), structuri unde accentul se pune pe activitati educative impuse (invatarea alfabetului si a cifrelor etc.). Se lasa astfel prea putin timp pentru joaca normala, care are loc in mod spontan si care este cea mai sanatoasa si cu rezultatele cele mai bune pe termen lung.

Adaugam la acest aspect si impactul negativ al privitului la televizor, cand copilul are un rol 100% pasiv, fara nicio interactiune care sa-i stimuleze dezvoltarea, si obtinem o imagine destul de sumbra.

Ca urmare, ca parinte, trebuie sa incurajezi cat de mult poti joaca copilului tau. Joaca ii satisface in cel mai inalt grad nevoia de activitate, iar a-i interzice copilului joaca este echivalent cu a-i bloca dezvoltarea fizica si psihica.

Studiaza aici oferta noastra speciala de 1 iunie, care contine 18 jocuri educative! Sunt jocuri care ii stimuleaza celui mic atentia, memoria si indemanarea, care il invata sa gandeasca logic si sa fie creativ, care ii ofera informatii noi si care ii formeaza toate abilitatile de care va avea nevoie ulterior, ca adult. Si, foarte important, sunt jocuri care il distreaza enorm!

Sursa foto: dreamstime

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0