Jocurile educative stimuleaza competivitatea
Jocurile de societate, precum si alte categorii de jocuri interactive stimuleaza competivitatea copiilor, dar totodata pot sustine cooperarea si pot intari ideea de apartanenta la un grup (in acest caz, ne referim la echipa din care micutii fac parte). Recompensele si castigul sunt, deseori, suficiente pentru a le mentine prichindeilor interesul pentru joc. La toate acestea se adauga si faptul ca jocurile educative ii ajuta pe micii participanti sa-si imbunatateasca memoria.
Jocurile educative contribuie la dezvoltarea fizica a copiilor
Unul dintre marile avantaje pe care le ofera includerea jocurilor interactive in rutina copiilor este ca acestea favorizeaza dezvoltarea fizica a utilizatorilor. Un exemplu relevant in acest sens este celebrul Twister, care ajuta la intarirea sistemului musculator, imbunatatesc echilibrul si forta fizica, precum si coordonarea maini dintre maini si privire. De asemenea, astfel de jocuri incurajeaza concentrarea, facilitand coordonarea dintre corp si minte.
Jocurile educative ii ajuta pe copii sa devina mai creativi
Jocurile educative ii determina pe micuti sa-si dezvolte imaginatia si sa gaseasca abordari creative in vederea rezolvarii unor probleme. Psihologii spun ca exista doua tipuri de probleme, respectiv convergente (care necesita o singura solutie corecta) si divergente, care au multiple solutii corecte. Intr-un experiment, copiilor li s-au pus la dispozitie doua tipuri de jocuri: unul cu solutie unica, adica un puzzle si altul pentru care ei putea gasi diverse solutii - respectiv cuburi. La finalul studiului, s-a dovedit faptul ca micutii care s-au angajat in rezolvarea divergenta a problemelor au prezentat mai multa creativitate.
Jucariile educative dezvolta abilitatile motrice fine ale copiilor
Copiii isi dezvolta abilitatile motorii fine in mod natural prin joaca - desi este drept ca acest progres are loc mai lent sau mai rapid, in functie de fiecare micut. Si totusi, jucariile educationale sunt un real ajutor in acest sens deoarece pot perfectiona aceste abilitati, stimulandu-i pe cei mici sa isi foloseasca degetele si mainile cu mai multa acuratete. Multe dintre jocurile educative pentru copiii de gradinita au ca scop imbunatatirea dexteritatii micutilor.
Jocurile educative favorizeaza cresterea IQ-ului
Jucariile educationale sunt concepute astfel incat sa contribuie, treptat, la cresterea coeficientului de inteligenta a copiilor. Acestea reprezinta cea mai eficienta modalitate de invatare, deoarece intreg procesul are loc intr-o maniera distractiva, de care cei mici se bucura din plin.
Jocurile educative trebuie alese intotdeauna tinand cont de varsta micutilor, astfel incat acestea sa ofere beneficiile prezentate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!