Laptele de soia contine foarte multe minerale, antioxidanti si vitamine. El este bogat in fier si zinc, plus vitamina B, de aceea ne ofera o cantitate mare de energie, stimuland functionarea muschilor. Consumul regulat de lapte de soia ajuta inclusiv la mentinerea unei inimi sanatoase. Proprietatile sale ajuta corpul sa reduca mult din cantitatea de colesterol, regland inclusiv trigliceridele si lipoproteinelor din sange.
Laptele de soia nu contine lactoza, iar acest lucru il face un aliment ideal pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza. Nu uitati ca intoleranta la lactoza presupune simptome puternice precum varsaturi, diaree sau crampe, iar toate acestea pot fi evitate cu acest inlocuitor minune. Avand un continut de zahar mult mai redus, laptele de soia ajuta si la pierderea in greutate.
Pentru femeile aflate la menopauza, laptele de soia poate fi un inlocuitor eficient ai hormonilor estrogeni, care sunt produsi in cantitate mult mai mica de catre corp. O alta calitate a laptelui de soia este faptul ca poate combate osteoporoza, o boala ce apare in special la persoanele trecute de 50 de ani. Fragilitatea oaselor cauzata de osteoporoza este combatuta prin cresterea absortiei calcului din organism.
Exista si contraindicatii, insa. Laptele de soia poate cauza si el alergii, asa ca e bine sa testati inainte de a-l folosi. Daca observati varsaturi, diaree sau diverse eczeme pe corp, adresati-va medicului. O alta contraindicatie in cazul laptelui de soia este in cazul tratamentelor de cancer. Estrogenii din soia pot afecta anumite medicamente, de aceea, din nou, este bine sa va adresati medicului.
Laptele de soia poate fi preparat si in casa, daca doriti. Luati 250 grame de boabe de soia pe care le lasati la inmuiat intr-un litru de apa, peste noapte. A doua zi le scurgeti, le clatiti, mai puneti o cana de apa si folositi un blender pentru a zdrobi totul foarte bine. La final mai adaugati 2-3 cani de apa, dupa care il strecurati bine (de preferat printr-o panza) si il puneti la fiert, la foc mic. Il puteti lasa 20 de minute, fara sa dea in foc. Nu uitati sa amestecati bine in tot acest timp. Pentru un gust mai bun il puteti aromatiza cu scortisoara, vanilie sau orice altceva doriti.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
