Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lapte de soia - ce beneficii si contraindicatii are

de Sunt Fericita la 2019-07-09
Lapte de soia - ce beneficii si contraindicatii are
Laptele de soia este un aliment din ce in ce mai consumat la noi in tara, mai ales ca alternativa la laptele de vaca. Preferat de persoanele care au intoleranta la lactoza, laptele de soia este apreciat pentru nutrientii pe care ii contine si pentru aportul ridicat de vitamina D. Atentie, insa, si la contraindicatiile sale, pentru ca nu tututor persoanelor le este indicat sa consume lapte de soia.


Laptele de soia contine foarte multe minerale, antioxidanti si vitamine. El este bogat in fier si zinc, plus vitamina B, de aceea ne ofera o cantitate mare de energie, stimuland functionarea muschilor. Consumul regulat de lapte de soia ajuta inclusiv la mentinerea unei inimi sanatoase. Proprietatile sale ajuta corpul sa reduca mult din cantitatea de colesterol, regland inclusiv trigliceridele si lipoproteinelor din sange. 
 
Laptele de soia nu contine lactoza, iar acest lucru il face un aliment ideal pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza. Nu uitati ca intoleranta la lactoza presupune simptome puternice precum varsaturi, diaree sau crampe, iar toate acestea pot fi evitate cu acest inlocuitor minune. Avand un continut de zahar mult mai redus, laptele de soia ajuta si la pierderea in greutate.
 
Pentru femeile aflate la menopauza, laptele de soia poate fi un inlocuitor eficient ai hormonilor estrogeni, care sunt produsi in cantitate mult mai mica de catre corp. O alta calitate a laptelui de soia este faptul ca poate combate osteoporoza, o boala ce apare in special la persoanele trecute de 50 de ani. Fragilitatea oaselor cauzata de osteoporoza este combatuta prin cresterea absortiei calcului din organism.
 
Exista si contraindicatii, insa. Laptele de soia poate cauza si el alergii, asa ca e bine sa testati inainte de a-l folosi. Daca observati varsaturi, diaree sau diverse eczeme pe corp, adresati-va medicului. O alta contraindicatie in cazul laptelui de soia este in cazul tratamentelor de cancer. Estrogenii din soia pot afecta anumite medicamente, de aceea, din nou, este bine sa va adresati medicului.
 
Laptele de soia poate fi preparat si in casa, daca doriti. Luati 250 grame de boabe de soia pe care le lasati la inmuiat intr-un litru de apa, peste noapte. A doua zi le scurgeti, le clatiti, mai puneti o cana de apa si folositi un blender pentru a zdrobi totul foarte bine. La final mai adaugati 2-3 cani de apa, dupa care il strecurati bine (de preferat printr-o panza) si il puneti la fiert, la foc mic. Il puteti lasa 20 de minute, fara sa dea in foc. Nu uitati sa amestecati bine in tot acest timp. Pentru un gust mai bun il puteti aromatiza cu scortisoara, vanilie sau orice altceva doriti.
 
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0