Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studii in strainatate: 5 greseli de evitat

de Sunt Fericita la 2022-04-20
Studii in strainatate: 5 greseli de evitat
Numarul celor care cauta informatii inca din primii ani de liceu si identifica locurile in care cred ca ar putea sa studieze si sa învețe tot ce au nevoie pentru reusita in viata, a crescut progresiv. Atentie insa atunci cand iti faci planurile, orice greseala te poate costa timp si bani.


Studentii romani sunt tot mai interesati sa studieze in afara granitelor tarii. Oportunitatile de invatare, dezvoltare si potentialul existent pentru angajare, dupa finalizarea studiilor in strainatate, ii determina pe multi sa isi faca calculele din timp.

Daca vrei sa mergi la studii, spre exemplu, la una dintre prestigioasele unitati de invatamant spaniole nu trebuie sa iti faci griji, exista traducatori de limba spaniola autorizati la care poti apela pentru legalizarea actelor de studii, dar si pentru servicii de traduceri pentru documente juridice, traduceri de documente pentru munca in strainatate, inclusiv pe parte de echivalare de studii, pentru cei care opteaza pentru cursuri postuniversitare. 
 
1. Surse de informare oficiale
 
Informarea din surse electronice este bună, dar trebuie dublata de una relevanta, venita din partea unei persoane care deja a aplicat si se afla in sistemul in care tu doresti sa ajungi. 
Exista de asemenea, o serie de organisme speciale care iti pot arata pas cu pas ceea ce trebuie sa faci si ce anume trebuie sa stii pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza. 
 
2. Burse de studiu
 
Munca este rasplatita, iar rezultatele bune pe care le ai in cursul scolii pot sa iti aduca sansa unei burse de studiu sau a uneia de merit. Examenele pe care le poti da pentru a intra la o universitate din strainatate, dosarul pe care trebuie sa il pregatesti temeinic te pot pune pe lista bursierilor. 
Este important sa stii inainte de a aplica despre ce este vorba, care este suma pe care o poti primi si ce acopera ea. Este gresit sa crezi ca poti beneficia de o bursa de studiu foarte usor, concurenta este necrutatoare. 
 
3. Banii necesari studiilor
 
Banii sunt extrem de importanți și studiile se plătesc. Trebuie să te asiguri inainte de a aplica ca vei putea plati taxele pe toata perioada studiilor. Exista costuri pentru dosarul de aplicare, in unele centre universitare, dar si costuri dupa perioada de incepere a studiilor. 
 
Aici intra banii necesari platii taxelor, cei pentru cazare, pentru masa, utilitati, cheltuieli neprevazute. Este bine de stiut ca in functie de facultatea aleasa si de tara in care se afla aceasta, poate fi vorba de cazare in afara campusului universitar, iar acest lucru inseamna bani mai multi. 
 
Daca nu poti sa iti stabilesti un cost saptamanal ca sa stii daca vei avea banii necesari mai bine nu pleca. 
 
4. Dosar “beton”
 
Nu exista situatia ideala, aceea in care ai un dosar atat de bun incat sa nu fie nevoie de niciun efort suplimentar. Daca pleci de la premisa ca notele mari din timpul liceului, participarea la cateva olimpiade sau castigarea vreunui premiu national sunt suficiente pentru un loc garantat la o universitate de prestigiu, gresesti profund. 
 
Locurile la universitatile de renume se castiga cu multa munca si eforturi pe masura. Un dosar bun contine actele necesare, solicitate de facultatea respectiva si realizate din timp, scrisoare de prezentare, scrisoare de recomandare, eseu argumentativ pentru pozitia ta in facultate. Un argument solid este existenta si prezentarea planului pe termen lung pe care il ai asupra carierei. Intrebarea: “Unde te vezi dupa terminarea studiilor?”  - nu are un raspuns deloc simplu sau usor. 
 
5. Adaptarea la viata de student
 
Lumea ta pana la momentul facultate a gravitat in jurul familiei si al prietenilor. Plasa de siguranta, daca alegi sa pleci in strainatate, nu va mai exista. Va trebui sa inveti sa te descurci singur in orice situatie. 
 
Cine considera ca poate pleca la studii in afara României cu un prieten alaturi si crede ca nu va fi greu, greseste. Viata de student este complexa, total diferita de cea de elev. Despartirea de familie, traiul zilnic intr-o tara straina, cu alte norme si cu stil de viata diferit, poate fi coplesitoare. 
 
Inainte de a face o greseala trebuie sa te gandesti si sa fii sigur ca vei reusi sa te acomodezi. 
 
 
Acestea sunt doar cinci greseli pe care le poti face daca nu esti sigur si foarte bine informat, atunci cand alegi sa pleci la studii in afara. Orice abatere de la drumul stabilit in viata, iti pericliteaza viitorul. Timpul si banii, daca pleci doar pentru o incercare, sunt pierdere definitivă. Pe de alta parte, daca iti faci planul bine, poti ajunge acolo unde iti doresti si te poti dezvolta profesional si personal, investitia fiind profitabila.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0