Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode de a-l inlocui pe NU, pentru copiii de 2-3 ani

Metode de a-l inlocui pe NU, pentru copiii de 2-3 ani
Atenţionările şi afirmaţiile negative nu funcţionează prea bine la un copil de 2-3 ani. Auzindu-l mereu pe NU, copilul va deveni indispus, nervos, agitat, neascultator, va ajunge sa plânga si sa aiba resentimente. Mai mult, va deveni neincrezator in puterile proprii si va evita activitatile de teama esecului. Când îi spui "Nu" unui copil de până în 3 ani, se dezlănţuie dezastrul. Dar... ce ii spui, pana la urma? Cu ce sa il inlocuiesti pe "Nu"?


..nu, Nu, NU! Oare cum se simte un copil atunci când sunetul pe care îl aude cel mai des este NU? "Nu fă aia", "Nu fă ailaltă", "Nu te duce acolo", "Nu fugi", "Nu sări", "Nu te cocoÅ£a", "Nu arunca"... ÅŸi lista poate continua. La 3 ani, copiilor nu le plac îngrădirile, mai ales dacă e vorba de explorarea mediului înconjurător ÅŸi de joacă, asta din cauza că, pentru ei, sunt atât de multe lucruri de explorat ÅŸi pentru că au o energie aproape nesfarsita care trebuie consumată intr-un fel sau altul. Cu toate astea, la aceasta varsta copii nu stiu inca tot ce e bine si ce e rau sau ce situatie e periculoasa ori nu. Aici intervin parintii.

In primul rand, pentru a te înÅ£elege cu un copil, cel mai important este să fi CALM. Åži să rămâi CALM. Copilul nu este duÅŸmanul tău, chiar dacă nu te ascultă mereu, din contră, el aÅŸteaptă si are nevoie ca părintele sa fie echilibrat din punct de vedere emotional, sa il îndrume si sa il iubeasca. La varsta asta, pur ÅŸi simplu nu ÅŸtie cum să reacÅ£ioneze sau cum să se comporte - asta trebuie să înveÅ£e de la noi.

Nu exista nici un motiv pentru care un copil sa nu poata explora spatiul din jurul sau, atata timp cat este in siguranta. In caz ca prichindelului ii vin idei nastrusnice despre care stim ca pot deveni periculoase, iata cateva solutii:

"Nu fugi, că o să cazi!"
Asta se numeÅŸte "predicÅ£ie" ÅŸi e ceva total greÅŸit, in primul rand pentru ca le arati celor mici că nu ai încredere în ei. De unde ÅŸtii că o să cadă? Daca nu se poate rani grav, mai bine lasa lucrurile sa curga de la sine... Mai bine sa cada de cateva ori inainte de a spune cu atata siguranta ca asta se va intampla. In parc sau intr-o zona pe care nu o cunosc, le putem arata pericolele si ii putem indemna sa mearga mai repede daca vor.

"Nu sari!"
...in primul rand, de ce sa nu sara? Nu am vazut copil caruia sa nu ii palca sa topaie sau sa sara - inpat, pe scari, de pe scari, pe fotoliu, pe iarba, pe dusumea. Sare in pat si ti-e frica sa nu cada? Tine-l de maini. Pentru micut, e unul din cele mai bune moduri de a-si consuma energia. In 5 minute va fi deja obosit si o sa se opreasca singur... Va fi fericit si nu frustrat.

"Nu fa aia!", "Nu fa ailalta!"
Depinde ce face. In principiu, orice casa ar trebui sa fie baby-proof, astfel ca cel mic sa nu aiba acces la lucruri sau obiecte care nu sunt pentru el, cu care s-ar putea rani sau care i-ar pune sanatatea in pericol - tacamuri, foarfece, ace, unelte de gradina sau de tamplarie, sfori, aparate electrocasnice, prize, etc. Aruncatul jucariilor nu intra aici - copii nu arunca obiectele sau jucariile pentru a-ti face în ciuda, ci din joaca, acesta fiind singurul mod in care invata care e treaba cu cea de-a treia dimensiune.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016