Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezvoltarea creativitatii copilului. 5 jocuri si activitati recomandate

de Sunt Fericita la 2022-06-03
Dezvoltarea creativitatii copilului. 5 jocuri si activitati recomandate
Creativitatea este cheia succesului in fiecare dintre activitatile pe care le desfasuram. In plus, poate fi considerata cheia fericirii si a implinii personale, deoarece este esentiala pentru multe domenii importante cum sunt stiinta, matematica si chiar inteligenta sociala si emotionala. Persoanele creative sunt mult mai adaptabile, avand capacitatea de a rezolva probleme si de a face fata schimbarilor.



Multi parinti considera ca imaginatia si creativitatea sunt talente cu care copiii sunt inzestrati la nastere sau nu. Insa, adevarul este ca vorbim despre niste abilitati care pot fi dezvoltate si tine doar de parinti sa le puna la dispozitie celor mici tot contextul necesar pentru acest lucru. 
 
Odata cu dezvoltarea creativitatii se imbunatatesc si abilitatile cognitive ale creierului, ajutand si la crearea de noi concepte si conexiuni neuronale. Anumite activitati, cum sunt si cele desfasurate cu ajutorul unora dintre seturile de creatie de la Jucaresti, ajuta la imbunatatirea starii de spirit, dar si la bunastarea generala. 
 
Iata care sunt cele mai recomandate activitati, pentru sustinerea si dezvoltarea creativitatii copilului tau: 
 
1. Vorbeste cu el
 
Inca din prima zi de viata, copilul tau adora sa iti auda vocea, fiind atent la toate sunetele pe care le scoti, dar si la inflexiunile atat de discrete. Aceasta activitate ii porneste, practic, activitatea cerebrala, care va fi stimulata de fiecare data cand i te adresezi. Chiar daca este prea mic pentru a intelege ce spui, copilul tau va integra concepte in contextul general si va invata sa dezvolte sentimente si emotii.
 
2. Citeste-i
 
Lectura este una dintre activitatile recomandate a fi facute impreuna, chiar dinainte ca cel mic sa stie ce sunt literele. Atunci cand va uitati impreuna pe carti cu desene frumos colorate, copilul tau are acces la o lume infinita, unde creativitatea este libera sa se dezvolte fara limite. In acelasi timp, aceasta activitate este cea care va pune bazele pasiunii pentru lectura, pentru ca in doar cativa ani, el va fi capabil sa citeasca singur o carte si sa patrunda in lumea fascinanta a personajelor preferate. 
 
3. Activitati art & craft
 
Pune-i copilului tau la indemana o cutie cu culori, niste foi pentru desenat si decupat, o foarfeca, lipici, sfoara, acuarele si orice crezi tu ca poate fi folositor pentru a crea diverse opere de arta. Indiferent daca este vorba despre desene, picturi, masinute, papusi, coliere cu scoici ori siraguri cu margele, toate aceste creatii reprezinta munca lui, ele sunt dovada palpabila a creativitatii pe care l-ai ajutat sa si-o dezvolte. Atunci cand lucrati impreuna, nu doar ca veti petrece timp de calitate, dar ii poti oferi din cunostintele tale, iar imaginatia lui va avea doar de castigat.  
 
4. Incurajeaza-l sa se descurce singur
 
Cu cat copiii sunt incurajati sa rezolve probleme singuri, cu atat vor gasi mai repede solutii creative. Copilul tau poate sa se concentreze asupra unui singur obiectiv si poate face rationamentele adecvate pentru varsta lui, iar tu nu trebuie decat sa fii langa el si sa il sustii. In acest fel, creierul lui va fi stimulat, iar el va invata o lectie foarte importanta: aceea ca este capabil sa treaca singur peste obstacole. 
 
5. Lasa-l sa se plictiseasca
 
Desi se poate ca vaietele lui sa te impresioneze destul de puternic, nu uita ca odata cu plictiseala incepe si creativitatea. Plictiseala nu este un dezastru pentru copii, din contra, ea permite stimularea imaginatiei si ingeniozitatii, pentru a gasi noi metode de distractie. Atunci cand sunt incurajati in aceasta directie, copiii invata sa dezvolte fiecare idee care le trece prin cap, folosindu-se de absolut toate uneltele sau materialele pe care le au la indemana. 
 
De fiecare data cand sunt incurajati sa isi foloseasca creierul, copiii isi dezvolta creativitatea. Respecta recomandarile din acest articol, iar beneficiile pentru copilul tau nu vor intarzia sa apara. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltarea creativitatii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jocuri

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0