Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua Zeelanda a desemnat kakapo drept pasarea anului 2020

de Sunt Fericita la 2020-11-17
Noua Zeelanda a desemnat kakapo drept pasarea anului 2020
Intamplarea face ca pasarea kakapo este, in realitate, cel mai "dolofan" papagal din lume. Acum a primit onoarea de a fi pasarea anului.


Kakapo, specie amenintata cu disparitia, nu poate zbura si se ascunde in timpul zilei. Colorat verde si cafeniu, este cel mai "dolofan" (pana la 4 kilograme) si cel mai longeviv papagal.
 
A primit prima data titlul de pasarea anului in Noua Zeelanda in 2008. Dupa ce au fost facute eforturi de protejare, populatia de kakapo a crescut de la 50, in anii 1990, la 213, in prezent.
 
El traia peste tot in Aotearoa (numele maori al Noii Zeelande), insa astazi mai poate fi gasit doar pe insule fara pradatori.
 
Masculul emite un sunet puternic pentru a atrage femelele si miroase ca „interiorul unei cutii de clarinet, mucegait si cu tenta de rasina si lemn”, a spus Laura Keown, purtator de cuvant al competitiei.
 
"Ceea ce face kakapa unic il face si vulnerabil in fata amenintarilor. Creste incet, isi face cuib pe pamant si principala lui forma de aparare este sa imite un arbust. Aceste calitati au functionat pe insula cu pasari unde a evoluat, insa nu pacalesc pradatorii introdusi, ca hermelina, sobolanii si pisicile”.
 
O alta pasare pe cale de disparitie, albatrosul antipodean, care deseori se prinde in plasele de pescuit, a primit cele mai multe voturi la prima alegere dintre cele peste 55.000 exprimate, insa, conform sistemului competitiei, kakapo a fost invingator. Organizatorii au spus ca spera ca albatrosul sa nu se simta neindreptatit.
 
In 15 ani de cand a fost lansata competitia, ea a ajutat la cresterea gradului de constientizare privind mediul, au mai spus organizatorii. In plus, oamenii au descoperit diverse pasari.
 
Oamenii de stiinta estimeaza ca un exemplar de kakapa traieste in medie 60 de ani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0