Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura de amanetare a electronicelor: 5 etape principale

de SuntFericita.ro la 2024-10-17
Procedura de amanetare a electronicelor: 5 etape principale
Vrei sa obtii rapid o suma de bani sau sa valorifici electronicele pe care nu le mai utilizezi? Afla cum sa evaluezi corect valoarea produselor tale, sa negociezi si sa semnezi un contract de amanet, sa intelegi perioada de amanet si, in final, ce inseamna rascumpararea sau pierderea bunului. Procedura de amanetare a electronicelor poate varia la diferite case de amanet, dar in general, include urmatoarele 5 etape principale:


Evaluarea electronicelor de amanetat

Prima etapa implica aducerea electronicelor (telefon, laptop, televizor, etc.) la casa de amanet. Un specialist va inspecta bunurile respective, pentru a verifica starea de functionare, nivelul de uzura si valoarea de piata curenta. Este important ca dispozitivele sa fie in stare buna si sa includa accesorii originale, cum ar fi cabluri, incarcatoare sau cutia originala, pentru a obtine o suma cat mai apropiata de valoarea de achizitie.

Cei care cumpara electronice de la amanet iau in considerare componentele principale (de exemplu, ecranul, tastatura, porturile USB, camera sau alte functii esentiale).  In cazul unor electronice mai complexe, pot fi efectuate teste suplimentare, cum ar fi verificarea performantei bateriei pentru telefoane sau laptopuri.

Determinarea valorii pentru electronice la amanet

In baza evaluarii, casa de amanet va stabili o suma pe care o poate oferi in schimbul amanetarii. Aceasta suma este de obicei un procent din valoarea de piata a bunului, pentru a acoperi riscul casei de amanet in cazul in care bunul nu este rascumparat. 

Modelele mai recente si cu tehnologie mai avansata vor avea o valoare mai mare decat cele mai vechi. De exemplu, un laptop sau un telefon de ultima generatie va avea o valoare mai mare decat unul lansat cu cativa ani in urma. Electronicele de la branduri consacrate (Apple, Samsung, Sony, Lenovo, Philips, Dell s.a.) vor fi mai bine cotate decat cele de la branduri mai putin cunoscute, asa ca tine seama de marcile comerciale pe care le au produsele electronice de amanetat.

Semnarea contractului de amanet

Daca proprietarul accepta suma oferita, se semneaza un contract de amanet, care detaliaza valoarea imprumutului, termenii si conditiile (durata contractului, taxa de rascumparare, dobanda aplicata, etc.), drepturile si obligatiile fiecarei parti. In acest moment, proprietarul preda obiectul electronic si primeste suma convenita.

Verifica detaliile importante, mai ales graficul de rambursare si perioada in care trebuie sa returnezi suma imprumutata, plus dobanda, pentru a recupera obiectul. Afla ce se intampla daca nu rambursezi imprumutul la timp si ce optiuni ai pentru prelungirea contractului de amanet electronice. 

Perioada de amanet electronice

Aceasta este perioada in care proprietarul poate rascumpara obiectul electronic. Poate varia intre 30 si 90 de zile, in functie de politica casei de amanet. In aceasta perioada, proprietarul are posibilitatea sa rascumpere bunul platind suma imprumutata plus dobanda si eventuale comisioane. Daca termenul este depasit, casa de amanet poate vinde bunul pentru a recupera banii imprumutati.

Rascumpararea sau pierderea bunului

Daca proprietarul doreste sa recupereze obiectul, va achita suma imprumutata impreuna cu dobanda si eventualele taxe suplimentare. Daca proprietarul nu poate rascumpara bunul in termenul stabilit, casa de amanet poate pastra si vinde electronicele, pentru a recupera banii imprumutati si a obtine un profit. Procesul de pierdere a bunului include expirarea termenului de rascumparare, renuntarea la bunurile amanetate si revanzarea lor de catre casa de amanet. Aceasta este structura generala a procesului de amanetare, insa unele detalii pot varia in functie de casa de amanet sau legislatia locala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016