Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retete culinare BIO: Orez salbatic cu ciuperci si sos alb!

Retete culinare BIO: Orez salbatic cu ciuperci si sos alb!
Numerosi nutritionisti si medici ne avertizeaza cu privire la diferenta majora dintre orezul alb si cel salbatic, nedecorticat. Se pare ca cei care tin la sanatatea lor vor fi nevoiti sa renunte la cel alb in favoarea celui salbatic, un tip de orez care contine un nivel mai inalt de substante nutritive si scade si colesterolul.


Haideti sa vedem si ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara o masa excelenta din toate punctele de vedere:
Ingrediente necesare:

- 200 de grame de orez salbatic BIO;
- 3 linguri de ulei de masline BIO;
- 300 de grame de ciuperci Champignon sau un alt tip de ciuperci;
- 3 catei de usturoi.

Mod de preparare:

Orezul salbatic se pune intr-o oala cu apa rece, la clatit. Se lasa cinci minute si apoi se pune intr-o tigaie plata, in 3 linguri de ulei de masline incalzit. Se lasa putin la calit si apoi se adauga apa pana cand il acopera.
Se lasa la foc mediu pana cand scade. Nu uitati ca nu este orez alb, asa ca va fi putin mai tare si este normal.
Separat, se calesc ciupercile cu doua linguri de ulei de masline si apoi se adauga apa in mod progresiv pana cand acestea sunt total patrunse, aproape coapte.
Cei trei catei de usturoi se taie feliute si se adauga in mijlocul ciupercilor care se innabusa.
Orezul se adauga in mici boluri si apoi se intorc pe farfurii, cu fundul in sus. Se scoate bolul dupa 2-3 minute si se obtin mici cupole de orez superb aranjat. Alaturi se aseaza ciupercile si sosul alb care rezulta de la innabusirea alaturi de usturoi.
Pofta mare!


sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.72 din 5 - 18 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016