Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scaun sau inaltator auto? Ce sa alegi pentru copilul tau

de Sunt Fericita la 2022-01-31
Scaun sau inaltator auto? Ce sa alegi pentru copilul tau
Atunci cand facem alegeri pentru cei mici, acestea trebuie sa fie bine informate deoarece copiii se bazeaza foarte mult pe sprijinul nostru. Dezvoltarea lor armonioasa si experientele frumoase din copilarie depind de modul in care avem grija de copii. De aceea, este important sa cunosti care este cea mai buna alegere de suport auto pentru copilul tau - scaun sau inaltator auto?


Scaun auto

Scaunul auto pentru copii este una dintre cele mai comune alegeri atunci cand ne gandim la siguranta copiilor nostri. Pe piata produselor pentru copii se gasesc o multitudine de variante care difera prin functionalitati, caracteristici, materialele utilizate si intervalul de varsta pentru care pot fi utilizate.


In principal, exista doua tipuri de scaune auto pentru copii care se delimiteaza in functie de orientarea produsului in masina: scaune auto orientate cu fata spre bord si scaune auto orientate cu spatele. Alegerea corecta dintre cele doua este foarte importanta si se bazeaza, in principal, pe modul in care copilul suporta calatoria cu masina. Cu toate acestea, este recomandat ca bebelusii cu varsta pana in 15 luni sa se afle intr-un scaun pozitionat cu spatele catre bord.


Doua motive stau la baza acestei alegeri:
 

  • Intr-un scaun auto orientat cu spatele spre bord, capul copilului este protejat si sustinut mult mai bine decat intr-unul pozitionat cu fata, deoarece gatul si spatele nu sunt inca formate;
  • Atunci cand copilul este pozitionat intr-un scaun auto orientat cu spatele, amortizezi socurile provenite de la franari bruste, serpetine sau curbe neanticipate.

Desigur, scaunele pentru copii orientate spre fata aduc si ele beneficii. De exemplu, acestea ofera o protectie mai mare spatelui si organelor interne (in cazul unui soc auto), fiind recomandate pentru copii mai mari.

Inaltator auto 

Pana la o varsta frageda, cand oasele organismului sunt in proces de crestere si intarire, scaunele auto sunt cele care ofera siguranta in calatoriile cu masina. Dar, odata ce copilul ce creste in varsta si inaltime, inaltatoarele pentru scaunele auto de la Jucarii Online devin ideale.


Cand iti poti da seama ca a venit momentul sa treci la un inaltator auto pentru copii? Atunci cand copilul nu mai incape in scaunul auto, iar centura de siguranta ajunge sa fie pozitionata incorect si nu mai ofera protectia necesara. De obicei, un inaltator auto este necesar pentru copiii care ajung la varsta de 10 ani sau atunci cand acestia depasesc inaltimea de 135 de cm.


Daca scaunul auto nu mai este incapator pentru copil, acesta va avea o pozitie inconfortabila in care genunchii nu se indoaie daca isi sprijina spatele drept pe bancheta, iar centura de siguranta ii poate veni peste fata sau peste gat. In acest caz intervine confortul si siguranta pe care o ofera un inaltator auto si pe care parintii trebuie sa le asigure copilului.


Cu siguranta ca exista scaune auto incapatoare si pentru copiii mai mari, dar cu un inaltator auto vei face mult mai usoara tranzitia catre adolescenta si catre bancheta din fata!

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0