Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMS: Tinerii sanatosi nu vor fi vaccinati inainte de 2022

de Sunt Fericita la 2020-10-15
OMS: Tinerii sanatosi nu vor fi vaccinati inainte de 2022
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) spune ca tinerii sanatosi nu vor fi vaccinati inainte de 2022, dar lanseaza si un nou avertisment pentru populatie.


Dr. Soumya Swaminathan, cercetatorul sef al OMS, a spus ca lucratorii din sectorul medical, cei din sectoarele esentiale si varstnicii vor primi primii vaccinul, dar ca detaliile referitoare la prioritati sunt inca stabilite de OMS si grupurile sale consultative. Si, desigur, un vaccin pentru noul coronavirus trebuie mai intai sa fie declarat sigur si eficace de catre OMS, Uniunea Europeana sau Statele Unite.
 
"Oamenii tind sa creada ca pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va functiona asa”, a spus Swaminathan.
 
Ea a adaugat ca lumea va avea, speram, cel putin un vaccin sigur si eficace pana in 2021, dar acesta va fi disponibil in ”cantitati limitate”. Grupul consultativ strategic de experti in imunizare al OMS, sau SAGE, a publicat recent orientari pentru tari cu privire la modul de stabilire a prioritizarii diferitelor grupuri de oameni.
 
Mai mult de 10 vaccinuri impotriva coronavirusului, din intreaga lume, se afla in studii clinice de faza finala, a spus Swaminathan, adaugand ca, pe masura ce diferite vaccinuri pot primi aprobarea pentru a fi distribuite, SAGE va publica indrumari cu privire la populatiile pentru care este cel mai potrivit vaccinul si cum sa fie distribuit.
 
"Majoritatea oamenilor sunt de acord ca va incepe cu lucratorii din domeniul sanatatii si lucratorii din prima linie, dar chiar si atunci trebuie sa definit care dintre acestia prezinta cel mai mare risc si apoi varstnicii si asa mai departe”, a spus Swaminathan.
 
"Vor exista o multime de indrumari, dar cred ca o persoana obisnuita, un tanar sanatos ar putea fi nevoit sa astepte pana in 2022 pentru a obtine un vaccin”.
 
La fel ca OMS, Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor si Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA se pregatesc sa acorde prioritate anumitor comunitati cu risc pentru distribuirea vaccinurilor.
 
Dar situatia din SUA va arata probabil foarte diferit de cea a OMS. SUA si-au asigurat in mod independent sute de milioane de doze de vaccinuri de la sase companii care au vaccinuri in dezvoltare.
 
Ooficiali de rang inalt din domeniul sanatatii din SUA au declarat ca tara ar putea avea suficiente doze pentru a vaccina fiecare american pana in primavara anului 2021, fiind posibila o distributie limitata pentru grupurile prioritare chiar din acest an.
 
Inalti oficiali ai OMS au avertizat natiunile impotriva asigurarii dozelor de vaccin pentru propriii lor cetateni, precum au facut-o SUA si China, ceea ce directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a numit ”nationalismul vaccinului”.
 
In schimb, OMS a lansat programul COVAX pentru a garanta accesul echitabil la aprovizionarea cu doze de vaccin pentru intreaga lume. Peste 170 de tari, inclusiv China si Regatul Unit, au investit in acest program, care disperseaza riscurile si beneficiile potentiale ale dezvoltarii vaccinului intre membrii sai.
 
"Trebuie sa ne asiguram ca ii vaccinam pe cei cu cel mai mare risc in fiecare tara, inainte de a vaccina pe toata lumea din cateva tari”, a declarat miercuri dr. Maria Van Kerkhove, sefa diviziei pentru boli emergente si zoonoza a OMS.
 
Orice plan de distribuire a vaccinului este, desigur, conditionat de un vaccin care este atat sigur, cat si eficace.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre covid-19

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 2022

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0