Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretele unei retete perfecte de bezele de casa

de Sunt Fericita la 2024-04-05
Secretele unei retete perfecte de bezele de casa
Bezelele de casa sunt un desert clasic, crocant si dulce, care aduce bucurie si savoare in orice ocazie. Cu toate acestea, obtinerea unei texturi perfecte si a unei arome delicate poate fi o provocare pentru multi bucatari amatori. Daca si tu vrei sa-ti incanti invitatii cu cele mai bune bezele de casa, iti vom dezvalui in continuare secretele unei retete perfecte de bezele, chiar si la prima incercare. Iata cum prepari bezele ca in cofetariile frantuzesti!


Alegerea ingredientelor perfecte pentru bezele de casa

Un prim secret pe care ne dorim sa ti-l dezvaluim este alegerea ingredientelor ideale pentru bezele. Cu siguranta deja stii ca gustul dulce si textura unica sunt unele dintre motivele pentru care bezelele se bucura de popularitate. Ei bine, pentru a obtine acea combinatie intre moale si crocant, este important sa alegi ingredientele perfecte.
 
Daca vrei sa prepari cele mai apetisante bezele de casa dupa reteta clasica, vei avea nevoie de ingrediente precum: albusuri de ou, zahar tos fin, zahar vanilat si otet. Este important sa optezi pentru albusuri de ou proaspete, de un zahar fin si de otet alb, care ajuta la stabilizarea bezelelor si la obtinerea unei texturi crocante.
 
Si alegerea aromei este o etapa importanta. Chiar daca vanilia este alegerea clasica pentru aromatizarea bezelelor, poti experimenta si cu alte arome cum ar fi migdalele, lamaia sau ciocolata. Acest lucru poate aduce un plus de originalitate retetei.
 
Cantarirea cu atentie a ingredientelor pentru bezele

Poate cea mai importanta etapa in prepararea bezelelor de casa este cantarirea cu atentie a ingredientelor. De obicei, se foloseste o cantitate de zahar in raport cu cantitatea de albus de ou, adica pentru fiecare albus de ou se folosesc aproximativ 50 de grame de zahar. Cu toate acestea, masuratoarea nu se poate face „din ochi”, intrucat masa unui albus de ou nu va coincide niciodata cu gramajul zaharului dintr-o lingura. Prin urmare, este important sa te asiguri ca ai gramajele exacte pentru a obtine bezele de casa perfecte.
 
Instructiuni pas cu pas pentru cantarirea ingredientelor:
 
  • asigura-te ca ai toate ingredientele si instrumentele de masura la indemana.
  • foloseste un cantar de bucatarie pentru a cantari ingredientele mari, cum ar fi zaharul.
  • foloseste linguri de masura pentru cantitati mai mici, cum ar fi otetul sau albusul de ou. 
  • asigura-te ca ingredientele sunt uniforme inainte de a le cantari. 
  • verifica de doua ori cantitatile pentru a evita erorile de preparare.

Mixarea corespunzatoare a albusurilor de ou pentru bezele

Mixarea corecta a albusurilor de ou este esentiala pentru a obtine bezele perfecte. Procesul incepe cu separarea cu atentie a galbenusurilor de albusuri. Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a se mixa corect.
 
Asigura-te ca bati albusurile de ou la viteza mare, pana cand acestea cresc in volum si se formeaza o spuma alba, apoi adauga zaharul tos in trei transe, dupa care adauga otetul si zaharul pudra, pana cand compozitia de bezele formeaza ciocuri si atinge consistenta dorita: spumoasa si rigida, dar nu uscata. Semnalele vizuale care indica albusurile sunt gata includ formarea unor varfuri ferme si lucioase.
 
Coacerea bezelelor cu setarile cuptorului potrivite

Un alt secret de care trebuie sa tii cont este coacerea bezelelor de casa cu setarile potrivite ale cuptorului. Coacerea bezelelor este la fel de importanta pentru a obtine cele mai bune bezele de casa. Asadar, reglarea corecta a temperaturii cuptorului este un aspect important.
 
Bezelele trebuie coapte la o temperatura scazuta si pentru o perioada mai lunga de timp pentru a evita arderea lor. In general, o temperatura de 100 grade Celsius este potrivita. In plus, este bine sa folosesti functia de ventilatie a cuptorului, pentru o uscare mai rapida a bezelelor.
 
Pozitionarea bezelelor in cuptor este un alt factor care poate influenta calitatea finala a bezelelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca un cuptor nu distribuie caldura in mod egal, existand zone mai calde si zone mai reci. Astfel, este recomandat ca bezelele sa fie pozitionate in cuptor la o distanta suficienta una de alta pentru a permite circulatia aerului.
 
Experimentarea cu diferite arome pentru bezele de casa

Experimentarea cu diferite arome pentru a crea un gust unic de bezele poate aduce un plus de personalitate acestui desert simplu, dar sofisticat. Diversitatea aromelor disponibile ofera posibilitatea de a crea bezele care se potrivesc cu orice ocazie sau gust.
 
De la extractul clasic de vanilie la cacao pentru un gust bogat de ciocolata, la coaja rasa de lamaie sau portocala pentru un plus de prospetime, optiunile sunt practic nelimitate. Pentru a crea gusturi complexe, poti incerca sa combini arome, cum ar fi vanilie cu coaja de portocala sau cacao cu nuci.
 
Pastrarea bezelelor pentru a-si mentine textura si prospetimea

Inainte de a servi bezelele, alegerea recipientului adecvat este o etapa importanta. Bezelele sunt delicate si pot fi afectate de umiditatea mediului, asa ca este esential sa le pastrezi intr-un recipient etans. Acesta ar trebui sa fie curat si uscat inainte de a depozita bezelele.
 
Nu trebuie niciodata refrigerate, deoarece umiditatea din frigider le poate face sa se inmoaie si sa-si piarda textura crocanta. Daca doresti sa pastrezi bezelele pentru o perioada mai lunga de timp, poti adauga si un plic de silicagel in recipient pentru a absorbi orice umiditate si a mentine bezele proaspete.
 
Acum ca am incheiat calatoria noastra prin lumea delicioasa a bezelelor, poti spune ca esti inarmat cu toate secretele pentru a obtine bezele de casa savuroase. Cu un pic de practica si cu dragoste, vei putea sa faci bezele de casa care sa rivalizeze cu cele din cele mai fine cofetarii. Asadar, aprinde cuptorul si pregateste-te sa incanti simturile cu aroma imbietoare a bezelelor tale de casa!
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0